Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Πέφτουν «Υδάτινες Γέφυρες» στο Αγρίνιο (φωτο)

Πέφτουν «Υδάτινες Γέφυρες» στο Αγρίνιο (φωτο)

DSCN7334

Με ενημέρωση των πολιτών και ερωτηματολόγιο για τη χρήση του νερού ξεκίνησαν στο Αγρίνιο οι δράσεις του προγράμματος «Υδάτινες Γέφυρες»: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό!», της πρωτοβουλίας του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) για την προώθηση μιας νέας, συμμετοχικής κουλτούρας για το αστικό και ημιαστικό νερό.  Πιο συγκεκριμένα, το διάστημα 25-28 Μαΐου, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS βρίσκεται στο Αγρίνιο, «προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών δράσεων με άξονα την ορθολογική διαχείριση του αστικού νερού, που θα απευθύνονται σε πολίτες και παράλληλα  να εισαγάγει την πρακτική της διαβούλευσης και των συμμετοχικών διαδικασιών στη λήψη καίριων αποφάσεων, όπως αυτών που αφορούν στους υδατικούς πόρους», όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση.

Σήμερα, στην πλατεία δημοκρατίας στο Αγρίνιο, υπεύθυνοι του Δικτύου Μεσόγειος SOS και της ΔΕΥΑΑγρινίου μοίρασαν φυλλάδια ενημέρωσης για την ορθή χρήση του νερού, ενώ οι Αγρινιώτες είχαν την ευκαιρία να συμπληρώσουν και σχετικό ερωτηματολόγιο.

«Στην επίσκεψή μας στο Αγρίνιο θα κάνουμε κάποιες πρώτες επαφές για τις συμμετοχικές δράσεις με φορείς που σχετίζονται με τη διαχείριση του νερού (Επιμελητήριο, ΤΕΕ κα), και τους προσκαλούμε να συμμετάσχουν στο εργαστήριο που σκοπό έχει να αναδειχθούν τα θετικά και τα αρνητικά σε σχέση με το νερό στον δήμο Αγρινίου. Θα βγάλουμε, μέσα από αυτή την διαδικασία κάποιο σχέδιο δράσης, επιδιώκοντας να λυθεί το θέμα της διαχείρισης του νερού με τη βοήθεια των συμμετεχόντων», αναφέρει στο agrinionews.gr o κ. Νίκος Χαλκιάς, συνεργάτης υδατικών πόρων του δικτύου Μεσόγειος SOS.

Σχετικά με το πόσο ευαισθητοποιηένοι είναι οι Αγρινιώτες γύρω από το πώς διαχειρίζονται το νερό, ο κ. Χαλκιάς μιλά για ποικίλα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις απαντήσεις τους… «Άλλοι λένε καλά πράγματα για το έργο της ΔΕΥΑΑ, άλλοι πως καταναλώνουν πολύ…».

Το δίκτυο θα έρθει ξανά στο Αγρίνιο για τις δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, όπου θα γίνουν ενημερωτικές επισκέψεις σε μαθητές του Αγρινίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ανοιχτή ημερίδα αλλά και ανοιχτό «εργαστήρι» για το κοινό, όπου θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα του προγράμματος.

DSCN7327 DSCN7331 DSCN7335 DSCN7336

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. melito

  Εσεις μιλατε για υδατινες γεφυρες ενω εμεις σε ορισμενουν οικισμους
  του Δημου Αγρινιου εχουμε λιγοτερο νερο η και καθολου καποιες φορες
  απ οτι η σκορπιοι και καποια αλλα ερπετα τηςανυδρης ερημου Σαχαρας
  Φτιαξτε πρωτα τα υδρευτικα δικτυα και μετα καντε επιδειξη των υδατινων
  γεφυρων σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.