Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Πήγε καλά η αιμοδοσία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα, για ακόμη μια φορά, η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α από τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.

«Από το πρωί συγκεντρώθηκαν 68 φιάλες. Τα άτομα που ήρθαν ήταν 75 αλλά κάποιοι δεν μπορούσαν να αιμοδοτήσουν και φάνηκε στο ιστορικό που παίρνουμε. Πήγε αρκετά καλά», δήλωσε η κ. Σπυριδούλα Παπαγιάννη, νοσηλεύτρια της αιμοδοσίας και πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών.

Ο κ. Ιωάννης Σελιμάς, διευθυντής της αιμοδοσίας και μικροβιολόγος, δήλωσε πως το καλό θα ήταν ο κόσμος να πηγαίνει και στο νοσοκομείο για την αιμοδοσία που όπως τόνισε ο ίδιος «είναι ο φυσικός χώρος της αιμοδοσίας». Σχετικά με περιστατικό προς το τέλος της διαδικασίας αιμοδοσίας με κύριο που παρουσίασε αδιαθεσία και έντονη ζάλη, ο κ. Σελιμάς, δεν παρέλειψε να τονίσει: «Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει οι αιμοδοσίες να καλύπτονται από έναν κλινικό γιατρό πράγμα που συνέβαινε μέχρι και πρόσφατα. Υπάρχουν συμβάντα όπως ο κύριος που ζαλίστηκε. Εγώ δεν είμαι κλινικός γιατρός αλλά μικροβιολόγος. Να υπάρξει στελέχωση από γιατρούς και ιδανικότερα νέους ανθρώπους του επαγγέλματος, για να αποφεύγονται τέτοιου είδους προβλήματα τα οποία τα έχω προσωπικά τονίσει από πριν. Να τα προλαβαίνουμε, να μη φτάνουμε προ τετελεσμένου και να μη κάνω και εγώ παραποίηση της ειδικότητας μου…»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.