Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2020

Προς βελτίωση 7.45χλμ του δρόμου Αγρινίου-Καρπενησίου

1062102

Παρακάμπτοντας την Καμαρούλα

Την  έγκριση διάθεσης πίστωσης 19.650.000,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.) για τη δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση Ε.Ο Αγρινίου – Καρπενησίου (Κατά Τμήματα) – Τμήμα : Αγρίνιο – Αγ. Βλάσης» υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης .  Η δημοπρασία θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το έργο,  όπως είχε ανακοινωθεί στο παρελθόν όταν είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ τον Απρίλιο του 2012, αφορά στην κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 7.45χλμ του Οδικού Άξονα Αγρινίου-Καρπενησίου, από τον κόμβο Ρουπακιάς/Αγ Ιωάννη επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, παρακάμπτοντας τον οικισμό Καμαρούλα μέχρι να καταλήξει στον υφιστάμενο δρόμο προς τον Άγιο Βλάση, όπου συναρμόζεται με αυτόν.

Ο οδικός άξονας θα συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.Η προβλεπόμενη διατομή της οδού στα πρώτα 6,5 χλμ είναι 11,00μ (πλάτος οδοστρώματος) και στο υπόλοιπο τμήμα είναι 8,00 μ (πλάτος οδοστρώματος) με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση σε όλο το μήκος της.

Στα πρώτα 3,57 χλμ έχουμε νέα χάραξη οδού και στη συνέχεια η χάραξη ακολουθεί την υφιστάμενη οδό με τοπικές βελτιώσεις μικρής έκτασης.

Για την εξυπηρέτηση των παρόδιων οικισμών, ιδιοκτησιών και την αποκατάσταση του υφισταμένου οδικού δικτύου προβλέπεται η κατασκευή παράπλευρων οδών, μήκους 4,83 χλμ περίπου τεσσάρων (4) γεφυρών και πέντε (5) ισόπεδων κόμβων Κ01 (Ε.Ο. Αντιρίου-Ιωαννίνων), Κ02 (Νέα Αβοράνης, Αγρινίου), Κ03 (Καμαρούλας), Κ04 (Αγ. Νικολάου) και Κ05 (Σχίνου).

Τέλος, στο έργο περιλαμβάνονται οι αναγκαίες Απαλλοτριώσεις, οι μετατοπίσεις δικτύων Ο.Κ.Ω., οι αρχαιολογικές εργασίες και οι συμπληρωματικές μελέτες και έρευνες..Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 18,500,000.00 €. Συμπεριλαμβάνεται και η αγορά εδαφικών εκτάσεων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.