Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Παίρνουν θέσεις μάχης οι αγρότες

τρακτερΑνακοίνωση-κάλεσμα από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας για «κλιμάκωση του αγώνα» . Η ΟΑΣ καλεί όλους τους αγροτικούς συλόγους να πραγματοποιήσουν συσκέψεις και να υλοποιήσουν το αγωνιστικό κάλεσμα. Αναλυτικά:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ Ο.Α.Σ 

Προχωράμε σε κινητοποίησεις, σε κλιμάκωση του αγώνα.

Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική σύσκεψη των επιτροπών των μπλόκων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην Λάρισα.

Η πλατιά σύσκεψη των επιτροπών αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα σε όλη την Ελλάδα ανα περιοχή, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης.

Συγκεκριμένα:

·την Τρίτη 21 Γενάρη θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.

·Την Παρασκευή 24 Γενάρη θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τις εφορίες.

·Το Σάββατο 1η Φλεβάρη θα πραγματοποιήθει συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «Agrotica».

  

Η ΟΑΣ Αιτ/νιας καλεί όλους τους αγροτικούς συλόγους να πραγματοποιήσουν συσκέψεις και να υλοποιήσουν το αγωνιστικό κάλεσμα.

 

Οι μικρομεσαίοι αγρότες παλεύουν, κυριολεκτικά, για την επιβίωσή τους, καθώς οι αποφάσεις και τα μέτρα που παίρνονται εναντίον τους – φόροι για το εισόδημα, τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια, παρακρατήσεις επιδοτήσεων, δικαστικές διώξεις και κατασχέσεις για χρέη, χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος, μεγάλες μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων κ.ά. – σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτικών προϊόντων, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις περικοπές των επιδοτήσεων τούς οδηγούν, με γοργό ρυθμό, στο ξεκλήρισμα.

·Όλοι την Παρασκευή 24 Γενάρη  στην εφορία ενάντια στην φοροληστεία που μας επιβάλλει ΕΕ – Συγκυβέρνηση, ενάντια στο μέτρο να κρατάνε οι αγρότες βιβλία.

·Να περάσουμε σε αγωνιστική τροχιά σε όλες τις περιοχές του Νομού, να καλέσουν σε κινητοποιήσεις με αγροτικά μηχανήματα οι αγροτικοί σύλλογοι σε κάθε χωριό.

  

 

Οι βασικές διεκδικήσεις που προβάλλουμε με τον αγώνα μας είναι:

1. Να μην πληρώνουν φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους – να μην πληρώνουν τον Ενιαίο Φόρο για τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια τους – να μην τηρούν λογιστικά βιβλία και να μην πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος – να αποσυρθεί η αισχρή νομοθετική διάταξη που τους ζητάει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα αποδέχονται την άρση του ασύλου στο σπίτι τους για φορολογικό έλεγχο. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, συν 5.000 για κάθε παιδί.

2. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις για αγροτικά χρέη – κανένας πλειστηριασμός και καμία κατάσχεση αγροτικής εκμετάλλευσης.

3. Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή που προβλέπονται στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ της ΕΕ για το 2015-2020.

4. Να μην παρακρατούνται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών χρήματα των επιδοτήσεων για την εξόφληση των οφειλών τους στον ΟΓΑ, στην εφορία και για άλλα χρέη.

5. Να μην ισχύει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ – κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

6. Αφορολόγητο πετρέλαιο – να μη μειωθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

7. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος 50%.

8. Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους – να παρθεί πίσω ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων – να αποδίδονται κανονικά και γρήγορα οι εξισωτικές αποζημιώσεις – να δίνονται δωρεάν η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων – όχι στο νέο χαράτσι για τον «κτηνίατρο εκτροφής».

9. Να αποζημιωθούν άμεσα οι ελαιοπαραγωγοί που η σοδειά τους συρρικνώθηκε δραματικά λόγου φυσικών εχθρών και περιβαλλοντικών αιτιών, να αποζημιωθούν οι δενδροκαλλιεργητές που επλήγησαν από την ακαρπία και άλλες αιτίες – αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες – ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει από όλους τους κινδύνους και θα απ[αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.

10. Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα – να σφραγιστούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα βιβλιάρια υγείας όλων των αγροτών.

11. Να μην πληρώσουν οι φτωχοί αγρότες τις αυξήσεις – χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα, στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, στον ΟΓΑ για τις εισφορές για Υγεία – σύνταξη.

12. Να σταματήσουν, αμέσως, τα αγροτοδικεία και να παραγραφούν, με πολιτική απόφαση της Βουλής, όλες οι διώξεις και οι ποινές που επιβλήθηκαν.

13. Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή.

14. Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους του ΟΓΑ – να αυξηθεί η αγροτική σύνταξη και να δίνεται στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες και όχι στα 67 που αποφάσισε η κυβέρνηση.

15. Να προχωρήσουν τα έργα αγροτικής υποδομής (ΤΟΕΒ Μακρυνείας και Παναιτωλίου).

 

ΟΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ 21/01/2014

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Περίεργος τύπος .gr

  Κανέναν αγώνα για να αυξηθεί η δυνατότητα παραγωγής βρε παιδιά θα κάνετε; Τα ΤΟΕΒ που βλεπω τελευταία στη λίστα, μαλλον για ξεκάρφωμα θα μπήκαν. Δεν ταιριάζουν με τις υπόλοιπες διεκδικήσεις.

  Δεν πειράζει. Ας δείτε λίγο πως ζουν και οι υπόλοιποι εδώ στο Ελλαδιστάν. Και φόρο επιτηδεύματος και αυξήσεις στις εισφορές και μηδενικές φοροαπαλλαγές και άλλα πολλά. Σε όλα μέσα να μπείτε. Ελεύθεροι επαγγελματίες κι εσείς. Τόσα χρόνια κλαίει ο κόσμος και είχατε χαθεί. Τώρα θα κλείσετε δρόμους πάλι για την πάρτη σας; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!

  Δείξτε αλληλεγγύη για να σας δείχνουν. ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ!

  Τα καλά για όλους μας και τα κακά επίσης! Άξιοι της τύχης μας κύριοι. Εμείς την φτιάχνουμε κι εμείς τη χαλάμε. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ όμως.

 2. Χρήστος

  Να μην πληρώσουν οι φτωχοί αγρότες τις αυξήσεις – χαράτσια στη ΔΕΗ

  ενώ να πληρώνουμε όλοι εμείς οι πλούσιοι τα αγροτικά φωτοβολταικά σας
  τα οποία τα δώσατε σε μεγαλοεταιρείες κατ’εντολή του προέδρου σας και όχι
  σε επιχειρηματίες της περιοχής

  ΕΙΣΤΕ ΜΑΚΡΑΝ Ο ΠΙΟ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΣ.
  ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ

 3. maria

  Ειλικρινά, διαβάζοντας το άρθρο έγινα έξω φρενών!

  Έχουν συνείδητοποιήσει τι ζητούν; Που ζουν; Σε ποιους απευθύνονται; Είχαν συνηθήσει τόσα χρόνια σε όλα τα προνόμια (χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας, χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές και άλλα πολλά) και τώρα που κόπηκαν τα δώρα του κράτους τους κακοφαίνεται.

  Γιατί να συνεχίζουν οι αγρότες να αποτελούν “ειδική κατηγορία”; Υπάρχουν νέοι άνθρωποι με γνώσεις και όρεξη για ΠΑΡΑΓΩΓΗ και βρίσκουν παντού εμπόδια. Όπως αναφέρθηκε σε άλλο σχόλιο, δεν ζητούν μέτρα για αύξηση της παραγωγής τους, για βελτίωση των υποδομών ύρδευσης και άρδευσης για παράδειγμα αλλά παροχές, παροχές, παροχές χωρίς να δίνουν τίποτα πίσω….

  Τι άλλο να πω; Είμαι Διπλωματούχος Πολυτεχνείου, η φορολογία μου ξεπερνά το 67%, πρέπει να κάνω τζίρο 40000€ το χρόνο, για να μου μείνουν καθαρά λιγότερα από 10000€ να ζήσω την οικογένειά μου με ό,τι σημαίνει αυτό, συν τις ευθύνες (γιατί ό,τι υπογράφουμε το παντρευόμαστε για όλη μας τη ζωή) και πόσα άλλα.

  ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.