Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Παγκόσμια γνωστή η Αιτωλία…αλλά σαν video game!

Η περιήγηση μας στο διαδίκτυο μας έφερε μπροστά σε μια έκπληξη, που για τους νεότερους δεν θα είναι, ειδικά για εκείνους που ασχολούνται με βιντεοπαιχνίδια.

Πρόκειται για το όνομα του τόπου μας, την “Αιτωλία, το οποίο ενώ περιμέναμε ότι θα “απαντάται” περισσότερο σε ιστορικά κείμενα ή φυσικές ομορφιές, εντούτοις όμως “απαντάται” σαν …βιντεοπαιχνίδι.

Πρόκειται για το Aetolia, the Midnight Age ( Αιτωλία, ο μεταμεσονύκτιος χρόνος), το οποίο όπως θα διαπιστώσετε στην ιστοσελίδα του ( aetolia.com) είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι με εκατομμύρια χρήστες σε όλο το κόσμο.

Το όνομα Αιτωλία λοιπόν αποδόθηκε σε αυτό το παιχνίδι, που -όπως και σε άλλα-“μπασταρδοποιεί” ( ας μας επιτραπεί η έκφραση) την ιστορία, ανακατεύοντας αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά χαρακτηριστικά με αντίστοιχα μεσαιωνικά.

Έτσι, κάτω από το τίτλο “Αιτωλία” κρύβονται εικονικές πόλεις, θεοί, βαμπίρ, αθάνατα σπίτια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, κάτω από το πρίσμα της κατασκευής ενός μύθου για τους παίκτες του παιχνιδιού.

Συνεπώς αν κάποιος ρωτηθεί ειδικά σε νεαρή ηλικία τι είναι “Αιτωλία” η αλλιώς Aetolia στο εξωτερικό μάλλον θα μιλήσει για φανταστικούς σκοτεινούς κόσμους, δάση περίεργα κτλ κτλ.

Αν το δεί κανείς από άλλη σκοπιά, τουλάχιστον το όνομα του τόπου μας ενέπνευσε τους δημιουργούς του παιχνιδιού και μαζί με αυτούς τους συμμετέχοντες παίκτες.

Κάντε ένα κλικ στη κεντρική σελίδα του παιχνιδιού (www.aetolia.com) για να περιηγηθείτε λοιπόν στη …νέα αυτή Αιτωλία!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.