Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Παγκόσμια διάκριση για Ναυπάκτια χορεύτρια

Παγκόσμια διάκριση για  Ναυπάκτια χορεύτρια

Μία μεγάλη παγκόσμια διάκριση για Ναυπάκτια χορεύτρια αυτή τη φορά .Η Χαρά Ραμπαούνη με τον παρτενέρ της κατέλαβαν την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kizomba .Η Χαρά είναι κόρη του Βασίλη Ραμπαούνη από την Δορβιτσά Ναυπακτίας για σειρά ετών επιτυχημένου προέδρου του Συλλόγου Δορβιτσιωτών. .Η Χαρά μαζί με την αδελφή της Εύη συμμετέχουν συχνά σε μεγάλες διοργανώσεις χορού παγκοσμίως

Διεθνής διάκριση στο χορό 2014-05-07 – 12:05:16Διεθνής διάκριση στο χορό
Η Χαρά Ραμπαούνη και ο Αντώνης Τζίμας τρίτοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kizomba

Κορυφαία διάκριση απέσπασαν δύο γνωστοί χορευτές, η Χαρά Ραμπαούνη από το Βόλο και ο Αντώνης Τζίμας από τη Λάρισα, κατακτώντας την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kizomba (Africadancar International Kizomba Championship) που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο.

13994571621279961632Η Κizomba είναι χορός από την Ανγκόλα που τα τρία τελευταία χρόνια έχει κατακλύσει την Ευρώπη και ήρθε στη χώρα μας χάρη στον Αντώνη και τη Χαρά, ιδιοκτήτες των σχολών Independance Studio σε Λάρισα και Βόλο, αντίστοιχα.

Οι δύο διακεκριμένοι χορευτές ήταν το πρώτο ελληνικό ζευγάρι που εκπροσώπησε τη χώρα μας στον διεθνή αυτό διαγωνισμό και κατάφερε να αφήσει πίσω του ακόμα και χώρες με πολύ μεγάλη παράδοση στην kizomba και τους αφρικάνικους χορούς, όπως η Πορτογαλία και η Γαλλία.

«Αυτή η διάκριση είναι πολύ σημαντική για εμάς, όχι τόσο για τη θέση, όσο γιατί διαγωνιζόμασταν επί τρεις ημέρες, περνώντας από τρεις διαφορετικές επιτροπές, που αποτελούνταν από τους μεγαλύτερους δασκάλους και χορευτές παγκοσμίως και καταφέραμε να αποκτήσουμε το σεβασμό τους για αυτό που κάνουμε. Δεν είναι εύκολο να διαγωνίζεσαι με χορευτές από την Ανγκόλα, το Πράσινο Ακρωτήρι, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και άλλες χώρες που η kizomba είναι η παράδοσή τους και οι ίδιοι οι κριτές που κατάγονται από χώρες σαν αυτές να κρίνουν ότι τη θέση την αξίζεις εσύ που είσαι Ελληνας» δήλωσε η Χαρά Ραμπαούνη.

«Εχουμε αγωνιστεί πάρα πολύ για να καταφέρουμε αυτό που πετύχαμε, έχουμε ταξιδέψει πολύ και έχουμε επενδύσει ώρες και χρήματα πάνω σε αυτό. Για εμάς η νίκη είναι ακόμα μεγαλύτερη από ότι για κάποιο ζευγάρι από άλλη χώρα που ίσως λάμβανε μια τέτοια θέση γιατί στην Ελλάδα η kizomba τώρα έρχεται» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αντώνης Τζίμας, για να προσθέσει «o Mestre Petchu, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την εξάπλωση της kizomba παγκοσμίως μας είπε ότι είμαστε ένα εξαιρετικό παράδειγμα για την Ελλάδα και δίνοντάς μας το βραβείο μας είπε «πάρτε το για τη χώρα σας και χρησιμοποιήστε το για εσάς» και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε».

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

e-nafpaktia.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.