Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης: «κάθε μέρα και μια κατάκτηση» (φωτο)

Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης: «κάθε μέρα και μια κατάκτηση» (φωτο)

φωτογραφία 1 (13)

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα θέματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης, εκπρόσωποι του Σωματείου με την επωνυμία «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας» με έδρα την Πάτρα, βρέθηκαν στο Αγρίνιο και στον πεζόδρομο της Χ. Τρικούπη, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό και συζητώντας με του περαστικούς για την ασθένεια.

Η κα Ρούλα Λαγανά, αντιπρόεδρος του συλλόγου που ,μαζί με άλλα μέλη του συλλόγου βρίσκεται στο ενημερωτικό «περίπτερο» από τις 10:30 το πρωί και θα είναι εκεί μέχρι τις 2:00 μ.μ.,  δηλώνει ότι η μέρα αυτή είναι κυρίως αφιερωμένη στην προσβασιμότητα των ατόμων με σκλήρυνση, σε όλους τους τομείς. «Σκοπός είναι να μην απομονώνονται και να μη νιώθουν παραμελημένοι. Η μόνη «πρόληψη» που μπορεί να υπάρξει είναι η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπεία. Αυτό μας κρατά σε μια σταθερή κατάσταση, ώστε να έχουμε πολλά ποιοτικά χρόνια μπροστά μας και να το αντιμετωπίζουμε θετικά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό: να χαμογελάμε, να αισιοδοξούμε και να ξέρουμε ότι  κάθε μέρα που περνά είναι μια επιτυχία, μια κατάκτηση», αναφέρει.

Η ίδια δεν παραλείπει να σχολιάσει ότι η σκλήρυνση σαν νόσος είναι σχετικά άγνωστη, ιδιαίτερα στην επαρχία, όπου, σύμφωνα με την ίδια, θεωρείται μάλλον «ταμπού». Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση, είναι, σύμφωνα με την κα Λαγανά, η αποδοχή της κατάστασης του ατόμου που νοσεί.

«Βλέπουμε ότι δεν γνωρίζουν την ασθένεια και μάλιστα πολλοί φοβούνται ότι ίσως είναι μεταδοτικό… Εμείς αυτό θέλουμε πρώτα να εξηγήσουμε. Ότι δεν μεταδίδεται, ότι αυτή η ασθένεια είναι προσωπικό αποτύπωμα του καθενός και ότι ο καλύτερος τρόπος να το αντιμετωπίσουμε είναι η ενημέρωση, ούτως ώστε ,αν συμβεί σε κάποιον οικείο μας, να ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε», εξηγεί η ίδια.

φωτογραφία 1 (14) φωτογραφία 2 (11)

φωτογραφία 2 (12)

φωτογραφία 3 (13)

φωτογραφία 3 (14)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.