Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Παλαβομάρα που μας πάει πολύ…

Παλαβομάρα που μας πάει πολύ…
giortes
Χτες στο Αγρίνιο πιάστηκαν δύο νεαροί(όχι παιδάκια πάντως)που…τσακώνονταν με τους κάδους. Για κάποιον ανεξιχνίαστο λόγο ξημερώματα έκαναν επιδρομή και έριχναν… σουτ ή ανέτρεπαν τους κάδους στο διάβα τους. Είναι να απορεί κανείς, αν και όλοι καταλαβαινόμαστε, είναι λίγο δύσκολο εκεί στο χάραμα να βγεις για να πας εκκλησία σε αυτή την ηλικία. Αλλά δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία τέτοια παράλογη συμπεριφορά από νεαρούς που κάνουν λες και τους είχαν δεμένους. Ένα παιχνίδι που έχουμε δει να παίζουν άλλοι νεαροί είναι να κάνουν αλυσίδα και ένας μετά τον άλλο να τραβάνε από μια…καρατιά σε κάποια πόρτα δημόσιου(αποκλειστικά…) κτηρίου!
Πρόσφατο είναι και το φαινόμενο του τσακωμού κάποιων με τα στρατιωτάκια στη πλατεία, όπως και άλλοι μικροβανδαλισμοί που μάλλον αποτελούν καθεστώς πλέον, ειδικά στην περίοδο των γιορτών. Γιατί συμβαίνει αυτό είναι αντικείμενο ψυχοκοινωνικής έρευνας αλλά πρέπει να πούμε ότι φέτος δεν ήμασταν και πολύ ψηλά στην κλίμακα αυτής της παλαβομάρας(κρατάμε μικρό καλάθι γιατί πολλά συμβαίνουν στο τέλος των γιορτών, γύρω στα Φώτα). Στην Αθήνα, λέει, έκλεψαν ένα μελαμψό μάγο από τη φάτνη, στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη έφεραν πίσω τον Χριστό μετά από τέσσερα χρόνια(!), στα Χανιά έκλεψαν όλους τους υπόλοιπους πλην του Χριστούλη γιατί ήταν καρφωμένος στο έδαφος(!), ενώ στο Βόλο οι οικολόγοι τσακώθηκαν με τον δήμαρχο Μπέο γιατί έβαλε στη φάτνη…πρόβατα και ένα πόνι(!) με αποτέλεσμα να του κάνουν μηνύσεις κι εκείνος να απαντήσει λεβέντικα όπως τόσα χρόνια έκανε στο ποδόσφαιρο: Τους είπε ότι όχι απλά δεν υπάρχει θέμα κακομεταχείρισης αλλά ο ίδιος φοράει κάπα το πρωί και τα βγάζει βόλτα, ενώ εκτελεί και χρέη βοσκού!
Είναι να απορείς πως είναι δυνατόν να φοβόμαστε μην χρεοκοπήσουμε, με τα μυαλά που κουβαλάμε. Από την άλλη δεν ξέρω αν είναι πιο κιμπάρικο και ξηγημένο να κάνεις καμιά αντράλα σαν τις παραπάνω ή να κάνεις πλάκα σαν του Μπέου, παρά να το λες ότι θες να εκλεγείς για να σώσεις τούτο τον τόπο…
Από την άλλη κάποια πράγματα που ακούγονται από πολιτικούς σε τούτη τη χώρα ταιριάζουν μόνο στην περίπτωσή μας και συμβάλουν σημαντικά σε αυτό που λέμε “ελληνικό παράδοξο”. Αν διαβάσεις Καζάκη(όχι Καζαντζάκη)ή Ραχήλ αυτές τις μέρες θα διαπιστώσεις ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα όπου συντελείται γενοκτονία. Αλλά τόσος πολύς χαβαλές σε χώρα με γενοκτονία δεν ταιριάζει, πως να το κάνουμε.
Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Νικος Ζαμπαρας

    Όντως τα φαινόμενα αυτά είναι δείγματα όχι και τόσο πολιτισμένων ανθρώπων. Αλλά θα έπρεπε από μέρους σας να κρατήσετε μια πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στο ζήτημα, είτε αναδεικνυοντας το με αντικειμενικοτερο τρόπο είτε προτείνοντας κάτι πιο ουσιαστικό. Μπορεί τετοιες συμπεριφορές να προκαλούν αποτροπιασμο, αλλά το δικαίωμα να προσβαλλετε και να ρεζιλευετε δημοσιως ανθρωπους δε σας το έδωσε κάνεις. Αφήστε τη δικαιοσυνη και την πολιτεία να κρίνει για αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.