Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Παλιό σπίτι, εστία μόλυνσης στα Καλύβια

kalyvia_palio_spitiΈνα παλιό οίκημα το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του χωριού των Καλυβίων, εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και αποτελεί εστία μόλυνσης για τους περίοικους.
Βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία και είχε αγορασθεί από οικογένεια ρομά, η οποία όμως ποτέ δεν το αξιοποίησε και δεν το ανακαίνισε, με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα να γεμίζει σκουπίδια και ακαθαρσίες και η στέγη του να είναι ετοιμόρροπη.
Αν και κάποια στιγμή είχαν τοποθετηθεί συρμάτινα πλέγματα σε πόρτες και παράθυρα, στη συνέχεια κανείς δεν φρόντισε να το προσέχει και να το καθαρίζει. Δίπλα ακριβώς διαμένουν οικογένειες με μικρά παιδιά, τα οποία όμως, δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που εγκυμονούν και κάποιες φορές παίζουν εκεί κοντά ανέμελα. Βρώμικα αντικείμενα και μπάζα είναι πεταμένα κάτω στο πάτωμα, ενώ από το οίκημα έχουν αφαιρεθεί πόρτες και παράθυρα, και ο μικρός κήπος δίπλα από τον μεγάλο χώρο στάθμευσης, κοντά στον ιερό ναό, είναι γεμάτος χορτάρια και ξύλα δένδρων.
Αποτελεί άσχημη εικόνα για το χωριό μας να υπάρχει μια εστία μόλυνσης κοντά σε σπίτια συγχωριανών και να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή, μικρά παιδιά.
Θα προτείναμε να δουν άμεσα αυτό το θέμα οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Υγειονομικού Έλεγχου, του Δήμου Αγρινίου, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ενημέρωσης του ιδιοκτήτη και καθαρισμού του σπιτιού, αλλά και του περιβάλλοντα χώρου, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα και ενσκήψει κάποιο σοβαρό υγειονομικό θέμα.

www.kalyvia.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.