Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκι αλλά ελάχιστοι το γνωρίζουν!

Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκι αλλά ελάχιστοι το γνωρίζουν!

Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκι και κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι!

Στην πόλη του Αγρινίου και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη τεχνητή λίμνη της Στράτου θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα (Πέμπτη)αγώνες του πανελλήνιου πρωταθλήματος σκι. Μάλιστα στο Αγρίνιο(ναι, καλοκαιριάτικα! αν είναι δυνατόν για εμάς τους Αγρινιώτες!) μένουν από μέρες και προπονούνται αθλητές γνωστοί και καταξιωμένοι που μάλιστα έχουν και παλιά σχέση με την περιοχή μας καθώς έχουν προπονηθεί άπειρες φορές στα μέρη μας και έχουν να το λένε για τη φιλοξενία πολλών Αγρινιωτών αλλά και την παντελή αδιαφορία των περισσοτέρων για τέτοια γεγονότα.
Τρανό παράδειγμα οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης! Και μόνο το όνομα του συγκεκριμένου συλλόγου, που είναι σίγουρα στην τριάδα των πιο δυνατών συλλόγων στα υδάτινα σπορ στη χώρα, θα έπρεπε να μας κάνει να χαιρόμαστε.
Κι όμως κανένας δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτε. Μόνο τα παιδιά που το παλεύουν με το σκι στην περιοχή μας και θα βρίσκονται κι αυτά στο πρωτάθλημα, ίσως και με την ιδιότητα του…θεατή. Σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν είναι μόνο το επικοινωνιακό έλλειμμα ή το γεγονός ότι η πόλη κι ο δήμος δεν έχουν εικόνα για το πρωτάθλημα αυτό. Είναι και το γεγονός ότι οι σύλλογοι του Αγρινίου δεν θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα για ποικίλους λόγους οπότε λείπει και το ντόπιο στοιχείο. Το οποίο, άλλωστε, δεν μπορεί να κατηγορηθεί αφού καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες για τις πολύ καλές εμφανίσεις ακόμα και στο Μιλάνο για το wakeboard ενώ και πολλά στελέχη των ναυταθλητικών συλλόγων λείπουν.
Πάντως, όντας το Αγρίνιο «η πόλη του νερού» που έχει στα όριά της και την Τριχωνίδα, είναι τουλάχιστον παράξενο να εγκαταλείπονται στην τύχη τους τέτοιες προσπάθειες. Και καλά όταν δεν υπάρχουν χρήματα όπως τα τελευταία χρόνια με τις προσπάθειες σαν το μεγάλο κολυμβητικό γκραν πρι των Χριστουγέννων στο Αγρίνιο. Και καλά όταν οι επενδυτές διαπιστώνουν ότι είναι ασύμφορο να κάνουν κάτι για τα υδάτινα σπορ όπως έγινε με την ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα που υπήρχε σκέψη να ενσωματωθεί στο χώρο του Emileon αλλά εγκαταλείφθηκε σαν ιδέα. Εδώ όμως έχουμε μάλλον να κάνουμε με γενικότερη κοινωνική αδιαφορία μιας πόλης που από τις 15 Ιουλίου ακόμα και ατομική βόμβα να πέσει μάλλον δύσκολα θα το μάθει. Φταίνε άραγε οι δομές ή ότι η πλειοψηφία των Αγρινιωτών λείπει εκτός αυτούς τους μήνες;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.