Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Πανεπιστήμιο και τα μυαλά στα κάγκελα!

Πανεπιστήμιο και τα μυαλά στα κάγκελα!

Θα θέλαμε ως agrinionews να ζητήσουμε συγγνώμη για την ελλειπή ενημέρωσή σας στο ζήτημα της αυτονόμησης του Πανεπιστημίου! Συγκεκριμένα, έχουμε επισημάνει ότι ο Υπουργός δημιούργησε θέμα που δεν υπήρχε αναφερόμενος στα περί έδρας. Μάλλον κάναμε λάθος! Ο Ευριπίδης απ’ότι φαίνεται κάτι ήξερε! Έτσι λοιπόν, ο όμιλος ”Φίλοι του Πανεπιστημίου Μεσολογγίου”, βρήκε ευκαιρία εκμεταλλευόμενος την επικαιρότητα και αποφάσισε να ακολουθήσει και αυτός με την σειρά του την οδό…Εφετείου ή καλύτερα το δρόμο της αντιπαράθεσης και της πόλωσης! Με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει το Μεσολόγγι να είναι η έδρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και καλεί το νομάρχη, το δήμαρχο αλλά και τους βουλευτές να δράσουν προς αυτή την κατεύθυνση!

Χαρακτηριστικά των όσων αναφέρουμε είναι τα ακόλουθα αποσπάσματα της ανακοίνωσης: ”…η έδρα του νέου πανεπιστημίου της περιοχής πρέπει να είναι στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, κοιτίδα παιδείας και διαχρονικό σύμβολο του Νέου Ελληνισμού …αναμένουμε, ότι θα έχουμε την πλήρη υποστήριξη του Δημάρχου, του Νομάρχη και των βουλευτών του Νομού, οι οποίοι δεν πρέπει πλέον απλά να παρακολουθούν τα συμβαίνοντα αλλά να αναλάβουν δράση ουσιαστική, ενωτική και αποτελεσματική.”

Πραγματικά, αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντηση των πολιτικών ταγών του τόπου μας σε αυτή την ανακοίνωση-πρόσκληση για συστράτευση στον αγώνα! Γιατί πολύ απλά όσοι κατέχουν κάθε φορά θέση εξουσίας, οφείλουν να έχουν το πολιτικό σθένος να εκφράζουν τις απόψεις τους δίχως να λογαριάζουν το όποιο ψηφοθηρικό κόστος και κυρίως να παίρνουν τις ορθότερες των αποφάσεων, εκείνες δηλαδή που οδηγούν την κοινωνία στην πρόοδο και την ευημερία. Εάν δεν πράξουν τα ανωτέρω, εμείς ως συντακτική ομάδα θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να απολογηθούμε για ακόμη μια φορά (!), αφού βιαστήκαμε να επικρίνουμε την άποψη Στυλιανίδη για καθορισμό της έδρας απ’το Νομαρχιακό Συμβούλιο (εννοείται πως πάντα θα διαφωνούμε μ’αυτή)! Ο νοών νοείτω…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.