Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Παπαναστασίου: Αν οι Ναυπάκτιοι είναι μάγκες, να πούμε “όχι” στα σκουπίδια της Ηλείας

Είπε όμως “ναι” το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας… 

ss2Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτή η εισήγηση της δημοτικής αρχής Ναυπακτίας ,για την μεταφορά των απορριμμάτων της Ηλείας στον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας.
Στη χθεσινή συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της αντιπολίτευσης και της δημοτικής αρχής, με την μεν δημοτική αρχή να ισχυρίζεται ότι σε ένα μήνα τα ΧΥΤΑ Ηλείας θα είναι ουσιαστικά έτοιμα, ως εκ τούτου το χρονικό διάστημα έχει ουσιαστικά παρέλθει, την δε αντιπολίτευση να την κατηγορεί για ενδοτισμό στο τελεσίγραφο Κουρουμπλή, τη στιγμή μάλιστα που οι υπόλοιποι δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας είναι αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Τους τόνους σήκωσε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, λέγοντας πως ο δήμαρχος Ναυπακτίας δεν προέβαλε καμία αντίσταση και είναι ο μόνος που αποδέχτηκε την μεταφορά από όλους του δήμους της Αιτωλοακαρνανίας. Τόνισε πως ο ίδιος ως δήμαρχος αρνήθηκε και άλλες φορές την απαίτηση της Περιφέρειας και κάλεσε τον δήμαρχο να ακολουθήσει το παράδειγμά του.
Ο κ. Θ.Παπαθανάσης επισήμανε πως σε τηλεφωνική συνομιλία με τον δήμαρχος Αγρινίου, ο Γ. Παπαναστασίου του μετέφερε πως μετά το τελεσίγραφο Κουρουμπλή, δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε έναν τόνο σκουπιδιών. Ζήτησε από τον δήμαρχο να πει το μεγάλο «όχι» και να αντισταθεί στην απαίτηση της κεντρικής εξουσίας.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης Γιάννη Ράπτη, όταν είπε πως το δημοτικό συμβούλιο μετατρέπεται σε γραφείο τύπου του Κουρουμπλή ή δημοτικό συμβούλιο του Πύργου. «Ανησυχούμε» είπε, «μήπως πάθει τίποτα ένα παιδί του Πύργου» αφήνοντας αιχμές για προηγούμενη αναφορά του δημάρχου… Σε όλη την ομιλία του ο κ. Ράπτης ήταν αιχμηρός εναντίον της δημοτικής αρχής και κάλεσε τους πολίτες σε διαμαρτυρία.
Την τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας, στην δευτερολογία του, ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Θανάσης Παπαθανάσης σχετικά με τα σκουπίδια του Πύργου.
Ο κύριος Παπαθανάσης ανέφερε πως με νέο τηλεφώνημα που είχε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ερωτώμενος αν έχει αλλάξει την άποψή του να αρνηθεί το τελεσίγραφο Κουρουμπλή, ο δήμαρχος Αγρινίου του απάντησε : «Όχι μόνο δεν έχω αλλάξει, αλλά να πεις εκεί στο συμβούλιο, πως αν είναι μάγκες, ας έρθουν όλοι μαζί να πούμε ένα μεγάλο όχι στην μεταφορά των απορριμμάτων από την Ηλεία.» Συνέχισε λέγοντας πως αν δεχτούν τώρα την μεταφορά, ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου…

www.npress.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Tsαφ

  Η Ναύπακτος να κάνει ότι θέλει και ότι νομίζει εσεις στο Αγρίνιο να μην δεχτείτε ούτε κιλό σκουπίδια από τον Πύργο.

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Πάρτε φοιτητές και δώστε μας σκουπίδια.
  Κουρουμπλή είσαι λίγος και λαϊκιστής τελικά.

 3. ΠΑΝΕ-6

  ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ…ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ…ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΓΑΤΕ ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ;

 4. Κώστας Παπασπύρου

  Δήμαρχος Ναυπακτίας είναι ο Παναγιώτης Λουκόπουλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οπότε γιατί να πάει κόντρα στην Κυβέρνηση για τα σκουπίδια,μαλάκας είναι να χάσει την Δημαρχία για τα επόμενα 3,5 χρόνια;ΌΧΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.