Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Παπαναστασίου: “Ένας αγώνας χρόνων δικαιώνεται”

38c88b61-799d-4399-aa77-ccfbe5543049

Δήλωση δήμαρχου Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου μετά τη σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής του Αχελώου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου περιβάλλοντος κι ενεργείας.

“Ένας αγώνας χρόνων για το θέμα του Αχελώου, φαίνεται ότι οδεύει προς τη δικαίωσή του, μετά και από τις νέες, επίσημες δηλώσεις της κυβέρνησης, δια των αρμόδιων Υπουργών, όπως αυτές διατυπώθηκαν στη χθεσινή συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Αιτωλ/νίας κατά της εκτροπής του Αχελώου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας.

Είναι σημαντικό το γεγονός, και ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη, ότι οι κ.κ. Σκουρλέτης και Τσιρώνης δήλωσαν τόσο στη διάρκεια της σύσκεψης όσο κι αμέσως μετά, με δελτίο τύπου, την κατηγορηματική αντίθεση τους στην εκτροπή του Αχελώου και αναφέρθηκαν εκτενώς στο ζήτημα της αναθεώρησης των σχεδίων διαχείρισης των υδάτων.

Αυτό όμως επ’ ουδενί σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε, ενόψει και της εκδίκασης της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. ‘Ώστε να μην ξαναγίνουμε μάρτυρες των καταστάσεων του παρελθόντος, του “ψυχή μπες, ψυχή βγες” που λέει και ο λαός μας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει όλους τους έως σήμερα σχεδιασμούς για την υλοποίηση της εκτροπής, μέσα από τη δρομολόγηση συγκεκριμένων και με σαφές χρονοδιάγραμμα θεσμικών πρωτοβουλιών. Σε όλα τα επίπεδα”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.