Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Παπαναστασίου: Καταλογίζει στην Περιφέρεια αλχημείες για την απορροφητικότητα

Παπαναστασίου: Καταλογίζει στην Περιφέρεια αλχημείες για την απορροφητικότητα

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ζούμε Δυτικά» Γιώργος Παπαναστασίου μίλησε για «μαγικές εικόνες αριθμών και λέξεων» χαρακτηρίζοντας τον απολογισμό έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. “Λίγο μετά την καταστροφή που έζησαν οι περιοχές της Ηλείας και της Αιγιαλείας, η λογιστική αντίληψη σύμφωνα με την οποία ακόμη και τώρα γίνεται η διαχείριση ζωτικών χρηματικών πόρων επιβεβαιώνεται μέσα από αριθμούς και πράξεις, οι οποίες παρουσιάζουν μια πλασματική συνέπεια, μακριά όμως από τις πραγματικές ανάγκες του τόπου” αναφέρει πλέον σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Ζούμε Δυτικά”, μειζων αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες 9/2, ο Γιώργος Παπαναστασίου κατήγγειλε την λογιστική καταχώρηση ποσού 44.221.000 ευρώ, το οποίο – όπως αναφέρεται –θα χρησιμοποιηθεί στην ολοκλήρωση του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.
Αναφέρεται λοιπόν στην ανακοίνωση της παράταξης “Ζούμε Δυτικά”:”Το παραπάνω ποσό αφενός αφορά δαπάνες που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί μέσα από εθνικούς πόρους, αφετέρου αφαιρείται από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας στερώντας την δυνατότητα αξιοποίησής του σε νέα έργα, ζωτικής σημασίας της Περιφέρειας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει απώλεια έργων ύψους 44.000.000 ευρώ που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν και στους τρεις νομούς.
Η λογική τώρα που υπέδειξε την παραπάνω «αλχημεία» δεν είναι άλλη από την λογιστική τακτοποίηση των στόχων που είχε θέσει το ΥΠΑΑΝ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το 2011. Με τον τρόπο αυτό εμφανίζεται απορρόφηση πόρων που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, ο οποία όπως έχει τονισθεί απέχει πολύ από τα όσα παρουσιάσθηκαν στον πρόσφατο απολογισμό έργου. Αποδεικνύει δε πως η προχειρότητα και η έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού, μπορεί να λάβει ακόμη και επικίνδυνες διαστάσεις” .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.