Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Παπαναστασίου: Συνάντηση με Κουτσουπιά, επίσκεψη στη λαϊκή

Παπαναστασίου: Συνάντηση με Κουτσουπιά, επίσκεψη στη λαϊκή

3Σε ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγρινίου Θωμά Κουτσουπιά. Ο κ. Παπαναστασίου άκουσε από τον πρόεδρο τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και τόνισε ότι πρόταση του είναι η σύνταξη Γεωργοκτηνοτροφικής Μελέτης που θα θέτει τους στόχους για τον επαναπροσδιορισμό της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή του Δήμου Αγρινίου λαμβάνοντας υπόψη τις νέες πολιτικές για την αγροτική ανάπτυξη που εφαρμόζεται τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Διεθνές Επίπεδο. Ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε ότι στις άμεσες προτεραιότητές του θα είναι η διαρκής συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας σε όλο τον Δήμο με τα μηχανήματα του Δήμου και η διάνοιξη νέων με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Ακόμη ο κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μια μόνιμη και αποδοτική συνεργασία μεταξύ Ένωσης και Δήμου και υπογράμμισε πως αποτελεί μεταξύ άλλων ανάγκη για δημιουργία Γραφείων Ενημέρωσης Αγροτών στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων για ενημέρωση και υποστήριξη των γεωργών και των κτηνοτρόφων της περιφέρειας του Δήμου. Η Καθιέρωση Έκθεσης Προβολής και Προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων και αγροτικών επιχειρήσεων της περιοχής. Και η προώθηση Δράσεων Αγροτουρισμού στις ορεινές περιοχές του Δήμου για τη συμπλήρωση και τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος των κατοίκων των περιοχών αυτών.

1Eξάλλου το πρωί του Σαββάτου Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν παραγωγοί- έμποροι και καταναλωτές  της λαϊκής αγοράς ,στον επικεφαλής του συνδυασμού «Αγρίνιο Νέα αρχή – τόπος να ζεις» και υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου,  που μαζί με υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους την επισκέφθηκαν το πρωί του Σαββάτου.

Ο κ. Παπαναστασίου συνομίλησε με  παραγωγούς και εμπόρους για  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.    Επεσήμανε  την ανάγκη προώθησης των γεωργικών προϊόντων της περιοχής στην ντόπια αγορά και τόνισε ότι θα αποτελέσει πρωταρχικό στόχο για τη νέα δημοτική αρχή η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα ενώ δεσμεύτηκε ότι ο θεσμός των λαϊκών αγορών θα ενισχυθεί και θα προστατευθεί.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Τάσος

    Ταμειακές είχαν όλοι; Όχι; Να προστατευτούν αμέσως!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.