Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Παπανδρέου στην Άρτα.Τι είπε για Ιόνια…

Παπανδρέου στην Άρτα.Τι είπε για Ιόνια…

Στη  γειτονική Άρτα βρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν μέλη της Κυβέρνησης όπως ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης που έχει την ευθύνη των μεγάλων οδικών αξόνων.
Ενδιαφέρον για τους Αιτωλοακαρνάνες έχει και η θέση που πήρε ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη με εκπροσώπους τοπικών φορέων για την Ιόνια Οδό. Χωρίς να δώσει κάποια νεότερη είδηση, ο Γ.Παπανδρέου ανέφερε:”Θα δούμε, επίσης, σήμερα – είναι μαζί μας ο Γιάννης Μαγκριώτης γι’ αυτό – πού βρίσκονται οι υποδομές, τα έργα που είναι αναγκαία για την περιοχή, ενώ θα σας ενημερώσουμε και για την Ιόνια Οδό και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται αυτό το θέμα.
Ξέρω ότι η αγωνία ολόκληρης της Ηπείρου είναι μεγάλη και έχουμε καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων, που συνοδεύουν αυτό το έργο ήδη από την υπογραφή της σύμβασης.
Στην τελευταία μας διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πετύχαμε τη χρηματοδότηση σχεδόν του συνόλου των απαλλοτριώσεων για το έργο και όχι μόνο του 10%, γεγονός που δίνει και τη βεβαιότητα στις Τράπεζες για τη δέσμευσή μας να υλοποιήσουμε το έργο και να ξεμπλοκάρουμε τις χρηματοδοτήσεις. Κινούμαστε σ’ αυτή την υπόθεση συστηματικά”.
Αυτά ανέφερε ο πρωθυπουργός, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα παραμένει το γεγονός ότι οι τράπεζες (παρά τις διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση)δεν ανοίγουν ξανά την κάνουλα της χρηματοδότησης για τους οδικούς άξονες, θεωρώντας τα έργα μη βιώσιμα .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.