Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Παπαρήγα: «ο λαός να δώσει ψήφο στο ΚΚΕ, τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση» (video)

Παπαρήγα: «ο λαός να δώσει ψήφο στο ΚΚΕ, τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση» (video)

DSCN5120


Με κύριο σύνθημα  «δυνατό ΚΚΕ την επομένη των εκλογών», η Αλέκα Παπαρήγα, απευθύνθηκε σήμερα από το Αγρίνιο και την αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου «Άνεσις», στους Αιτωλοακαρνάνες,και μίλησε για τους λόγους που πρέπει να στηρίξουν το Κομουνιστικό Κόμμα στις εκλογές της επόμενης Κυριακής, παρουσία υποστηρικτών του κόμματος.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ κ. Νίκος Μωραίτης και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα, παρέθεσε έναν σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας πως το ζητούμενο είναι να βγει  την επομένη των εκλογών «ένα δυνατό ΚΚΕ, ως η μόνη αντιπολίτευση, απέναντι στον νέο διπολισμό».

Κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι  καλλιεργεί τον φόβο στο εκλογικό σώμα, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι λύσεις που υπόσχεται να δώσει σε σειρά θεμάτων, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν για πολλούς λόγους, η επί έτη πολλά Γραμματέας και πλέον μέλος της Κ.Ε. και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΚΕ κα Παπαρήγα, τόνισε πως ήταν το ΚΚΕ εκείνο που προειδοποιούσε για όλα αυτά που επρόκειτο να ακολουθήσουν, ήδη από το 2009.

«Αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων θα υπάρξει μόνο όταν υπάρξει και λαϊκή κυριαρχία»

«Αντί το εργατικό Κίνημα να είναι ενωμένο και συσπειρωμένο, έτσι που θα μπορούσε να ματαιώσει, να παρεμποδίσει ορισμένα μέτρα, έχουμε καινούρια μείωση των οργανωμένων δυνάμεων στους τόπους δουλειάς, έχουμε ένα κίνημα που υποχώρησε και μιλάμε για το συνολικό κίνημα. Γιατί, εστίες αντίστασης είχαμε. Με επίκεντρο το ΠΑΜΕ και τις άλλες δυνάμεις, αλλά και κινητοποιήσεις σε τόπους δουλειάς και ορισμένες μάλιστα με κάποια αποτελέσματα. Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων απομακρύνθηκε από το κίνημα. Αυτό σημαίνει ότι αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων δεν μπορεί να γίνει αν το Κομουνιστικό Κόμμα δεν γίνεται πιο δυνατό και στην κάλπη και παντού. Το θέμα δεν είναι να πέσει στην κάλπη ψήφος κατά των ηγετών των κομμάτων, αλλά κατά των θέσεών τους. Γιατί αυτή ήταν η θέση των άλλων κομμάτων και αυτή συνεχίζει να είναι. Ότι δηλαδή ηγέτης πρέπει να είναι τα μονοπώλια. Γιατί όταν λένε επιχειρηματικότητα, δεν εννοούν τα μικρομάγαζα που υπάρχουν και στο Αγρίνιο. Εννοούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ελληνικούς και ξένους. Δεύτερον λένε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει έξω από την Ε.Ε., ότι ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να ζήσει έξω από το ΝΑΤΟ, ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση, αν και τώρα πια και η Ανατολή έγινε δύση… Συνεχίζουν δηλαδή τη στρατηγική γραμμή του κεφαλαίου και το θέμα είναι πιο κόμμα κάθε φορά φέρεται ως ο κατάλληλος διαχειριστής, πάντα αυτής της γραμμής», είπε η Αλέκα Παπαρήγα στα πρώταλεπτάτης ομιλίας της.

Αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων, σημαίνει,σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από την ρ. Γραμματέα του ΚΚΕ, επιμονή στη γραμμή πάλης, απόρριψη των συμφερόντων των μονοπωλιακών επιχειρήσεων, κατά της Ε.Ε. και να αρχίσει να κερδίζει έδαφος στη συνείδηση του λαού, ότι είναι αυτός που πρέπει να έρθει στην εξουσία. «Γιατί λαϊκή κυριαρχία, χωρίς ο λαός να έχει την εξουσία, δεν υπάρχει!»

«Αν οι εκλογές ήταν εξασφάλιση της λαϊκής κυριαρχίας, το σύστημα θα τις είχε απαγορεύσει!», σχολίασε σε άλλο σημείο η κα Παπαρήγα, ενώ επεσήμανε πως

«πρέπει να συνειδητοποιήσει ο λαός, ότι μπορεί να ζήσει χωρίς αφεντικά. Το σύνθημα «εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» πρέπει να κερδίσει έδαφος μέσα στον λαό. Αν αυτό γίνει, θα προφυλάξει τον λαό και την ψήφο του».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αριστερό πρόσημο, όχι αριστερή πολιτική»

Μεγάλο μέρος της ομιλίας της η κα Παπαρρήγα αφιέρωσε στο να εξηγήσει στο γιατί και η μια πλευρά, αυτή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και η άλλη, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ «τρομοκρατούν τον λαό». Χαρακτήρισε δε τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που έχει απλά αριστερό πρόσημο και όχι αριστερή πολιτική:

«Αν σε αυτές τις εκλογές βγει ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει πρόσημο αριστερό και όχι αριστερή πολιτική, θα είναι μια αλλαγή στη διακυβέρνηση και όχι αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων. Αυτή μπορεί να γίνει μόνο εάν βγει δυναμωμένο το ΚΚΕ σε σχέση με τις απόλυες δυνάμεων που είχε το 2012. Άλλες αλλαγές σήμερα δεν μπορεί να γίνουν. Όποιος λέει ότι η ταξική πάλη είναι ξεπερασμένη, αυτός δεν είναι σύγχρονος. Αυτός μας γυρνά 200 χρόνια πίσω!

Ο λαός, αν χρησιμοποιήσει την οξύτητα των προβλημάτων και την πολιτική του πείρα, είναι φανερό ότι θα αντέξει,απέναντι στην τρομολαγνία  της Ν.Δ. αλλά και τις εφήμερες αυταπάτες και στις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταλάβει ότι ο στυλοβάτης της αντιπολίτευση μέσα στη βουλή, μπορεί να είναι μόνο το Κομουνιστικό Κόμμα. Σκεφτείτε μια βουλή με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ… Ποια δύναμη μπορεί να κάνει την ουσιαστική αντιπολίτευση. Η Ν.Δ.; Όχι βέβαια, η Νέα Δημοκρατία θα κάνει αντιπολίτευση της κατσαρόλας. Το ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου, η Χρυσή Αυγή; Νομίζω οι απαντήσεις είναι προφανείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως αν βγει η Ν.Δ. χάνεται ο λαός. Ούτε αυτό όμως το υιοθετούμε. Είναι ένα ωραίο σύνθημα, μπορεί να αρέσει, αλλά δεν είναι ουσιαστικό. Εμείς λέμε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει σοβαρή ανάσα και θα κάνει ένεση ζωής σε αυτή την πολιτική που ακολουθείται χρόνια τώρα στην πατρίδα μας. Η αστική τάξη έχει το δικό της το παιδί, το σπλάχνο της, που είναι η Ν.Δ. Στην πορεία έγινε και το ΠΑΣΟΚ. Και τα δύο, μάλλον, ΠΑΣΟΚ, που έχουμε σήμερα. Αλλά ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ και πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί το είδε σαν ένα άλλο ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι. Όχι καλό ΠΑΣΟΚ, απλά ένα άλλο ΠΑΣΟΚ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά συνεργασία με το ΚΚΕ για να έχει άλλοθι

Σε άλλο σημείο η πρώην Γραμματέας του ΚΚΕ, σχολίασε τους λόγους που επικαλείται η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για μη συνεργασία με το Κομουνιστικό Κόμμα, αλλά και τους λόγους που κατά την ίδια, ο ΣΥΡΙΖΑ επιζητά μια συνεργασία με το ΚΚΕ, που δεν είναι άλλοι από το να έχει άλλοθι όταν θα ψηφίσει τα πρώτα αντιλαϊκά μέτρα: «Η Ν.Δ. λέει ότι δεν θέλει να συνεργαστεί με το ΚΚΕ γιατί είναι, λέει, αντιευρωπαϊκό κόμμα. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Εμείς δεν λέμε έξω από την Ευρώπη, αλλά έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΠΑΣΟΚ επίσης λέει ότι δεν θέλει συνεργασία με το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη μας ζητά συνεργασία». Αυτό το τελευταίο, δεν είναι, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από την επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΚΕ, καθόλου τυχαίο: «Ο λόγος που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργασία με το ΚΚΕ είναι, είτε για να το βγάλει εκτός βουλής «κλέβοντας» τις ψήφους του, είτε για να μας φέρει στα όριά μας και να δώσουμε ανοχή σε αντιλαϊκά μέτρα που θα ψηφίσει. Γιατί όταν ο κ. Τσίπρας πάρει τέτοια μέτρα και όταν υπάρξουν οι πρώτες αντιδράσεις από τα συνδικάτα, θα μπορεί τότε να τους πει «μα, ακόμη και το ΚΚΕ έβαλε νερό στο κρασί του!» Πως εμείς θα υποστηρίξουμε τότε τα αιτήματα των αγροτών, τα αιτήματα των λαϊκών στρωμάτων, όταν θα συμπορευόμαστε με την κυβέρνηση;», είπε η κα Παπαρήγα.

Αργότερα σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα ξεσκεπαστεί», απλά αυτό δεν θα γίνει άμεσα, αφού, «τουλάχιστον για ένα εξάμηνο θα κρατήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους έξω» και πως όταν πια ξεσκεπαστεί, κύριο επιχείρημά του στις αντιδράσεις του λαού «προσέξτε μην ξαναέρθει η δεξιά!».
Κατέληξε δε, τονίζοντας πως το ΚΚΕ, είναι η μόνη αντιπολίτευση ουσίας και πως έχει σημασία, οι Αιτωλοακαρνάνες που συμπαθούν και εκτιμούν το ΚΚΕ, να το δείξουν στην κάλπη: «Εμείς συνεχίζουμε στον δρόμο που ξέρουμε καλά. Και ο λαός, οπλισμένος με την πείρα του όλα αυτά τα χρόνια, πρέπει να δώσει δύναμη σε μια Κομουνιστική αντιπολίτευση, που θα είναι και η μόνη αντιπολίτευση ουσίας».

21IMG_3602 IMG_3604

DSCN5104 DSCN5109 DSCN5113 DSCN5115 DSCN5116 DSCN5118 DSCN5120 DSCN5123 DSCN5124 DSCN5125 DSCN5127 DSCN5128 DSCN5134

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.