Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου: Η αξιοποίηση του σε έναν συναυλιακό χώρο ( βίντεο)

Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου: Η αξιοποίηση του σε έναν συναυλιακό χώρο ( βίντεο)

Ποιος θα το φανταζόνταν ότι το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου και συγκεκριμένα η αίθουσα του ισογείου  θα μπορούσε να αποτελέσει έναν υπέροχο συναυλιακό χόρο. Μέχρι στιγμής βέβαια όλοι γνωρίζουμε το Παπαστράτειο ως χώρο  εκδηλώσεων με συγκεκριμένο προφίλ, όπως ημεριδών, ομιλιών αλλά και μουσικών εκδηλώσεων ακουστικού περισσότερου χαρακτήρα.

Εδώ και λίγες εβδομάδες τα πράγματα έχουν αλλάξει.  O δραστήριος συντοπίτης μας Νίκος Μαραβέγιας με το project “Αποθήκη” ανέλαβε τη πρωτοβουλία σε συνεργασία με τη ΓΕΑ ( στην οποία ανήκει ο χώρος) να αξιοποιήσει την αίθουσα αυτή ως συναυλιακό χώρο.

Πολλοί ήταν από έκπληκτοι ως διστακτικοί για το πως θα μπορούσε η αίθουσα αυτή να προσφέρει αυτή του είδους τη δυνατότητα. Οι φόβοι κυρίως εστιάζονταν στο αν θα γίνουν φθορές σε ένα προσεγμένο κτίριο, για το που θα πετάνε τα τσιγάρα, αν κάποιος φέρει ποτά πάνω του τι θα τα κάνει και άλλου τέτοιου είδους παρόμοιες ενστάσεις.

Η απάντηση λοιπόν έχει προέλθει στη πράξη: Μέχρι στιγμής πραγματοποιήθηκαν δύο Live συναυλίες, με πιο πρόσφατη εκείνη του πανελληνίου φήμης μουσικού Κωστή Μαραβέγια χθες Σάββατο. Πέραν από τη προσέλευση του κόσμου ( τουλάχιστον 500 άτομα χθες) αυτό που έχουμε δει από τις δύο συναυλίες είναι ο πολιτισμός που πραγματικά έδειξαν οι παρευρισκόμενοι, μηδενός εξαιρουμένου καθώς σεβάστηκαν στο ακέραιο το χώρο αυτό ακόμα και το να μην καπνίζουν μέσα στο συναυλιακό χώρο.

Όπως δε θα δείτε και στο βίντεο ο συνδυασμός παλμού-διασκέδασης αλλά και ευπρέπειας μέσα στο χώρο αυτό ήταν-μπορούμε να πούμε- ιδανικός.

Η προέκταση αυτής της αναφοράς στο Παπαστράτειο στοχεύει να δώσει βάσει του επιτυχημένου ως τώρα παραδείγματος ότι και άλλοι χώροι μπορούν να αξιοποιηθούν αναλόγως και με πολλαπλούς τρόπους στην πόλη μας, η οποία διαθέτει τέτοια κτήρια ως πόλη που γνώρισε έστω και παλαιότερα ανάπτυξη λόγω του καπνού.

Απλά θέλει λίγο θάρρος, τόλμη και κυρίως αν όχι την προώθηση, την ανοχή της τοπικής κοινωνίας μας…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.