Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020

Παράνομη αλιεία γαρίδας στον Αμβρακικό

Παράνομη αλιεία γαρίδας στον Αμβρακικό

Πρόστιμα και κατασχέσεις από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας για παράνομη αλιεία γαρίδας στον Αμβρακικό, ιδιαίτερα κατά το μήνα που διανύουμε, καθώς ισχύει καθολική απαγόρευση αλίευσης της γαρίδας εντός του Αμβρακικού κόλπου λόγω της αναπαραγωγής της.AMVRAKIKOS-400x196

Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει ότι μεταμεσονύκτιες ώρες την 17-07-2013 μετά από συντονισμένες ενέργειες κατελήφθησαν δύο επαγγελματίες αλιείς στη θαλάσσια περιοχή Κορωνησίας Άρτας, να φέρουν επί του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους ιδιοκτησίας του ενός αλίευμα γαρίδας (γάμπαρη) βάρους έξι (06) κιλών προερχόμενο από αλιεία με δίχτυα εντός Αμβρακικού κόλπου.

Επίσης, κατελήφθησαν δύο επαγγελματίες αλιείς στη θαλάσσια περιοχή Παλαιομπούκας Αμβρακικού κόλπου με το υπό την ιδιοκτησία – διακυβέρνηση του ενός επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, να αλιεύουν κάνοντας χρήση απαγορευμένου συρόμενου αλιευτικού εργαλείου τύπου μηχανότρατας (τρατάκι). Επί του ανωτέρω εργαλείου βρέθηκε αλίευμα γαρίδας (γάμπαρη) βάρους εικοσιδύο (22) κιλών. Κατά των ανωτέρω παραβατών βεβαιώθηκαν παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας, ενώ αλίευμα και συρόμενο εργαλείο κατασχέθηκαν.

Συνολικό αλίευμα παραδόθηκε στο Δήμο Πρέβεζας προκειμένου διατεθεί σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας. Μετά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά παράνομης αλιείας με χρήση μηχανότρατας εντός του Αμβρακικού κόλπου από επαγγελματίες αλιείς, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας εφιστά την προσοχή των αλιευτικών συλλόγων της περιοχής μας ενημερώνοντας κατάλληλα τα μέλη τους σχετικά με την καταστροφή που επιφέρει στο οικοσύστημα του κόλπου η χρήση συρόμενων αλιευτικών εργαλείων. ιδιαίτερα κατά το μήνα που διανύουμε, καθώς ισχύει καθολική απαγόρευση αλίευσης της γαρίδας εντός του Αμβρακικού κόλπου λόγω της αναπαραγωγής της.

.e-maistros.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.