Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Παράσταση για τη στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

Παράσταση για τη στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ  Αγρινίου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΙΣΑ

”ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ” Μια φαρσοκωμωδία του Ευγένιου Λαμπίς

Η Θεατρική Ομάδα  “Aιτωλικό” του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό» παρουσιάζει τη φαρσοκωμωδία «Στάχτη στα Μάτια» του Ευγένιου Λαμπίς,  το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α..

Τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν στη  στήριξη του Παραρτήματος Αγρινίου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων . Γενική είσοδος 4 ευρώ.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο γιατρός Μαλενζάρ με τη σύζυγο του καλοβλέπουν το ενδεχόμενο γάμου της μοναχοκόρης τους με τον γιο των Ρατινουά, αφού θεωρούν ότι θα συγγενέψουν έτσι με οικογένεια ανώτερης κοινωνικής τάξης και συνεπώς πιο ευκατάστατης απʼ τους ίδιους. Αρχίζουν λοιπόν να υποκρίνονται στους υποψήφιους συμπέθερους παριστάνοντας ότι έχουν πολλά λεφτά, έντονη κοινωνική ζωή και υψηλές γνωριμίες. Αυτό που αγνοούν βέβαια είναι ότι και οι Ρατινουά θέλοντας να κρύψουν τη χαμηλή οικονομική τους κατάσταση και την κοινωνική τους θέση, κάνουν ακριβώς το ίδιος και ρίχνουν στάχτη στα μάτια των Μαλενζάρ.Μια σουρεαλιστική φιγούρα ή ένας κλόουν; Το πρόσωπο σχηματοποιείται από ένα ρολόι με χρυσή αλυσίδα. Το ρολόι , θα ρίξει «στάχτη στα μάτια». Σε αυτούς που «δείχνουμε» αυτό που θέλουν να δουν… Σε αυτούς, που δεν θέλουν να καταλάβουν ότι σε μια κοινωνία «αξίζει κανείς ό,τι αξίζει…» όπως λέει ο Θείος Ρομπέρ, στην υπέροχη φαρσοκωμωδία του Ευγένιου Λαμπίς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.