Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Παράσταση διαμαρτυρίας στo ΙΚΑ Αγρινίου από την Ένωση Οικοδόμων

Παράσταση διαμαρτυρίας στo ΙΚΑ Αγρινίου από την Ένωση Οικοδόμων

imgresΤο Δ.Σ. του σωματείου της Ένωσης Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Νομού Αιτωλοακαρνανίας προέβη σε παράσταση διαματυρίας στα γραφεία του Ι.Κ.Α. στο Αγρίνιο, σήμερα Τρίτη 16 Ιούνη, με σκοπό να αναδείξει  και να προβάλει τα αιτήματα των εργαζομένων σχετικά με την ασφάλισή τους.

Διεκδικεί άμεση παρέμβαση από την υπηρεσία  και την πολιτεία για  εντατικούς ελέγχους  στους χώρους δουλειάς στον κλάδο των κατασκευών και ειδικότερα στα εργοτάξια  των οδικών αξόνων.
Διεκδικεί επίσης  να μη ζητάει η υπηρεσία του Ι.Κ.Α. από τους εργαζόμενους υπεύθυνες δηλώσεις ,υποστηρίζοντας πως αυτό είναι μέτρο πίεσης των εργοδοτών για μειωμένη ασφάλιση ενώ ζητά η ασφάλιση των εργαζομένων να γίνεται με βάση τις κλαδικές συμβάσεις του 2009. Για τις ορεινές και αγροτικές περιοχές , όπου ο νόμος προβλέπει 50% μείωση των ημερών ασφάλισης, το Δ.Σ. του σωματείου  ζητά να μην επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι και να καταργηθεί ο νόμος αυτός τώρα.
«Καλούμε τους συναδέλφους να συμβάλουν για την ανάδειξη αυτών των προβλημάτων στους χώρους δουλειάς και να διεκδικήσουν άμεσα τα δικαιώματά τους.  Να μην πέσουν θύματα στις απειλές και την τρομοκρατία των εργοδοτών.Να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία , οργανώνοντας  συνολικά την πάλη τους για την ανατροπή της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής.
Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή . Να είμαστε  σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα να πάρουμε  την υπόθεση στα χέρια μας για να αποτρέψουμε τους νέους σχεδιασμούς  κυβέρνησης – δανειστών.
Καμιά υποταγή , κανείς συμβιβασμός. Ξεσηκωμός τώρα .Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», αναφέρει η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σωματείου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.