Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Παράταση ενός μήνα για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ αποφάσισε η Κομισιόν

Παράταση ενός μήνα για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ αποφάσισε η Κομισιόν

maxresdefaultΤην παράταση της προθεσμίας των αιτήσεων για άμεσες ενισχύσεις έως και την Δευτέρα 15 Ιουνίου, ένα μήνα δηλαδή αργότερα από την αρχική προθεσμία της 15η Μάη, πρότεινε η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ίδια παράταση θα ισχύσει και για τις πληρωμές στρεμματικών ενισχύσεων που προέρχονται από τον 2ο πυλώνα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (εξισωτική, βιολογικά κ.α.).

«Έχω προτείνει να επιτραπεί στα κράτη – μέλη να παρατείνουν την προθεσμία, ώστε οι αγρότες να μην υποστούν τις συνέπειες των καθυστερήσεων των εθνικών διοικήσεων, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με την πρόκληση του πρώτου έτους εφαρμογής της νέας ΚΑΠ. Τα κράτη – μέλη έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποφύγουν τις κυρώσεις των εκπρόθεσμων αιτήσεων των δικαιούχων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν και πρόσθεσε:

«Eίναι αυτονόητο ότι τα κράτη – μέλη που θα αποφασίσουν να αναβάλουν την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης, θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι το διοικητικό και ελεγκτικό σύστημά τους θα διαφυλάξει τη σωστή δημοσιονομική διαχείριση».

agroticanews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.