Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο για το Πλατυγιάλι-Άγ.Δημήτριος

1Παράταση πήρε τελικά ένα από τα πιο κρίσιμα αναπτυξιακά οδικά έργα της Αιτωλοακαρνανίας. Το έργο σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τον Αστακό στο τμήμα Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος με απόφαση του Φορέας υλοποίησης του που είναι το  Υπουργείο Υποδομών θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.  Το έργο υπογράφηκε  στις 11 Νοεμβρίου 2013 μεταξύ του ΥΠΟΜΕΔΙ και του ανάδοχου που είναι η εταιρεία ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ  που κατασκευάζει το έργο με μέση έκπτωση 38,62%.

Οι λόγοι της παράτασης είναι οι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους έργα και είναι η αργοπορία στις απαλλοτριώσεις και στη μετατόπιση των στύλων της ΔΕΗ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 24.500.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Το έργο είχε αρχικό χρόνο υλοποίησης τους 30 μήνες από την υπογραφή. Το έργο τελικά θα κατασκευαστεί με 15.086.122,77 ευρώ ποσό που προκύπτει μετά την έκπτωση του αναδόχου. Να σημειώσουμε πως σε μελέτες είναι και το υπόλοιπο τμήμα που θα δημιουργήσει ένα κάθετο άξονα στην Ιόνια Οδό, δημιουργώντας σημαντικές προϋποθέσεις για ανάπτυξη στην περιοχή της Νότιας Αιτωλοακαρνανίας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή τμήματος μήκους έξι χιλιομέτρων (6,2 χλμ) του οδικού άξονα Αστακός – Γέφυρα Γουριάς (από τη διασταύρωση προς το λιμάνι του Πλατυγιαλίου έως τη διασταύρωση προς Αγ. Δημήτριο).

Ο οδικός άξονας θα συνδέει τον Αστακό και το λιμάνι Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό,διερχόμενος από τη γέφυρα Γουριάς και εν συνεχεία διαμέσου της υφισταμένης σήραγγας του Αγ. Ηλία. Η προβλεπόμενη διατομή της οδού είναι 11.00 μ. και στα πρώτα 3,5 χλμ. η χάραξη ακολουθεί την υφιστάμενη οδό με βελτιώσεις μικρής κλίμακας. Στη συνέχεια ακολουθείται νέα χάραξη προκειμένου η υφιστάμενη οδός να λειτουργεί ως παράπλευρη οδός.

Για την εξυπηρέτηση των παροδίων οικισμών και την αποκατάσταση του υφισταμένου οδικού δικτύου προβλέπεται επίσης κατασκευή:

• τεσσάρων παράπλευρων οδών μήκους 3,5 χλμ περίπου,

• 2 γεφυρών,

• και δύο ισόπεδων κόμβων

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» και ο διαγωνισμός διεξήχθη από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Οδικών Σηράγγων και Υπογείων Έργων (ΕΥΔΕ ΟΣΥΕ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου.

Το έργο ανηκει διοικητικά στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, περιλαμβάνεται στον ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ του ypodomes.com και η κατασκευή του έργου είναι σε εξέλιξη. 

**Μήνες για την ολοκλήρωση του έργου: 20

ypodomes.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.