Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Παράταση μέχρι 7 Δεκεμβρίου για την παράσταση “από πρώτο χέρι”

010_ApoProtoHeri_epatsialosΗ παράσταση “Από πρώτο χέρι” σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη,με θέμα τα καπνά, παίρνει παράταση και ξεκινάει νέο κύκλο παραστάσεων από 15 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου, όλα τα Σαββατοκύριακα στο BIOS main(Πειραιώς 84) , 8:30 μμ.

Για την παράσταση:

Τρεις ηθοποιοί, με υλικά τις πραγματικές μνήμες και αφηγήσεις των ανθρώπων που εργάστηκαν ως καπνεργάτες ή ως αγρότες-καλλιεργητές στα καπνά του Αγρινίου, συνθέτουν μια παράσταση – ύμνο στον καθημερινό μόχθο των ανθρώπων και στην πατρογονική γη. Γυρίζοντας στη ρίζα της πόλης και της φύσης τους, αναζητούν να θυμηθούν και να εμπνευστούν από το πείσμα ζωής αυτών των ανθρώπων, που στην ουσία έχτισαν, άνδρωσαν και έκαναν διάσημες τις πόλεις του καπνού.

H Γεωργία Μαυραγάνη επενδύει σε μνήμες και εμπειρίες από γιαγιάδες, προγιαγιάδες, παππούδες και παιδιά που μεγάλωσαν και ωρίμασαν μέσα στη μυρωδιά και την κόλλα του καπνού. Χώμα, γη, δάκρυα, γέλια, καπναποθήκες, όνειρα, χωράφια, έρωτες, κόπος, τσακωμοί και μια ανεξήγητη επιθυμία επιστροφής σε εκείνη την εποχή.

Η παράσταση Από πρώτο χέρι, είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης έρευνας των συντελεστών της, που στηρίζεται σε αφηγήσεις καπνεργατών και καλλιεργητών καπνού του Αγρινίου, σε πληροφορίες από το βιβλίο του Ευάγγελου Παπαστράτου Η δουλειά κι ο κόπος της, σε ιστορικά στοιχεία που προκύπτουν από το ιστορικό δοκίμιο Καπνεργάτες – οι κυνηγοί του ονείρου του Αριστείδη Μπαρχαμπά, και σε μια σειρά συναισθηματικών, λογοτεχνικών και μουσικών συνειρμών.

Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη
Βοηθός σκηνοθέτη – σκηνικά, κοστούμια: Λίλη Κυριλή
Καλλιτεχνικός συνεργάτης : Αντώνης Μίκροβας
Φωτισμοί – Ήχοι: Δημήτρης Κολοβός

Φωτογράφιση : Βαγγέλης Πατσιαλός
Παίζουν: Κατερίνα Καραδήμα, Μαντώ Κεραμυδά, Δανάη Σπηλιώτη

Παραγωγή: Μικρό Θέατρο Αγρινίου

Πληροφορίες παράστασης
BIOS Main

Διάρκεια παραστάσεων: 15 Νοεμβρίου – 7 Δεκεμβρίου 2014

Παραστάσεις: Σάββατο – Κυριακή

Έναρξη: 20.30

Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)

008_ApoProtoHeri_epatsialos 016_ApoProtoHeri_epatsialos σάρωση0001

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.