Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Παράταση 45 ημερών για το Νόμο Κατσέλη

paratasi708_0Νέα προθεσμία αναμένεται να δοθεί σε χιλιάδες δανειολήπτες για την κατάθεση των δικαιολογητικών προκειμένου να καταθέσουν τα ανανεωμένα στοιχεία των φακέλων τους, αφού οι τράπεζες ζήτησαν παράταση παράδοσης των βεβαιωμένων χρεών.

Παράταση, κατά πάσα πιθανότητα τουλάχιστον άλλων 45 ημερών, θα δώσει το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στους δανειολήπτες που είχαν υποβάλει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 αιτήσεις υπαγωγής στο Νόμο Κατσέλη – χωρίς αυτές – να έχουν συζητηθεί στα Ερεινοδικεία – και υποχρεώνονταν να φέρουν νέα ενημερωμένα δικαιολογητικά.

Η προθεσμία έληγε στις 14 Φεβρουαρίου και οι πολίτες που έπρεπε να ανανεώσουν τα στοιχεία των φακέλων τους υπολογίζονται σε 100.000. Σύμφωνα με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, δύο τράπεζες ζήτησαν παράταση της προαναφερόμενης διορίας καθώς δεν προλαβαίνουν να χορηγήσουν ανανεωμένες βεβαιώσεις οφειλών στους υπόχρεους δανειολήπτες. Σχετικά αιτήματα είχαν υποβάλει και καταναλωτικές οργανώσεις.

Την πρόθεση του υπουργείου Οικονομίας να δοθεί παράταση έκανε γνωστή ο κ.Σταθάκης μετά το τέλος των χθεσινών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Δεν απέκλεισε να εξεταστεί και το ενδεχόμενο η νέα προθεσμία να είναι εξατομικευμένη ανά δανειολήπτη, δηλαδή τα δικαιολογητικά να προσκομίζονται πριν από την εκδίκαση της κάθε υπόθεσης. Η τελική ημερομηνία αναμένεται να καθοριστεί με υπουργική απόφαση.

iefimerida.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.