Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Παρέλαση στο πνεύμα των καιρών..

Παρέλαση στο πνεύμα των καιρών..

Άμεσα πλέον έχουν συνδεθεί οι παρελάσεις με την επικαιρότητα και έχουν πάψει πλέον να είναι κάτι αποκομμένο με αναφορές μόνο στο παρελθόν.
Πρώτα απ όλα αισθητή ήταν χθες η απουσία πυροσβεστικής, αστυνομίας καθώς λόγω οικονομικής κρίσης δεν παρέλασαν άνα την Ελλάδα οι μηχανοκίνητες μονάδες του στρατού και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας.
Αντίθετα ενώ οι στρατιώτες παρέλασαν κανονικά στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο αυτό δεν συνέβη λόγω έλλειψης προσωπικού.
Και φυσικά η παρέλαση έγινε στην σχεδόν έτοιμη καινούργια πλατεία και επανήλθε στη διαδρομή Παπαστράτου- πλατεία Δημοκρατίας- Χαριλάου Τρικούπη χωρίς να κάνει τους κύκλους της προηγούμενης χρονίας από την Μπαιμπά, όπως έγινε στην αντίστοιχη περσινή γιορτή.
Πέρα από την κλασσική παρουσία των επισήμων , η παρέλαση ως εκδήλωση δίνει πλέον βήμα τα τελευταία χρόνια σε κοινωνικές ομάδες η πολιτικά σχήματα να εκφραστούν και να περάσουν τα δικά τους μηνύματα. Μέλη της ΚΟΕ διαδήλωσαν κατά των νέων μέτρων. Ανάλογες εκδηλώσεις εναντίον της ακρίβειας συνέβησαν και πέρισυ. Ανάλογες κινήσεις υπήρχαν και από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι εδώ και μερικές μέρες κυκλοφορούσαν αφίσες κατά των παρελάσεων.
Και όλα αυτά με φόντο μια ηλιόλουστη μέρα, όπου όλοι οι Αγρινιώτες ξεχύθηκαν στους δρόμους. Η πόλη μέρα μεσημέρι ήταν ζωντανή!
Την μέρα αυτή όμως επισκίαζαν οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες όπου εκείνη την ώρα λαμβάνονταν κρίσιμες αποφάσεις για το οικονομικό μέλλον της χώρας μας. Αποφάσεις που δείχνουν “διάσωση” προσωρινή μεν, αλλά με άγνωστους τους ακριβείς όρους που θα υπάρξουν στη χορηγεία της βοήθειας. Παράλληλα το ΔΝΤ σε αυτή τη φάση παίζει τον ρόλο “του καλού” ( μαζί με τον Τρισέ) και δεν ζητά επιπρόσθετα μέτρα..
Με βάση όλα τα παραπάνω θαρρεί κανείς ότι η χθεσινή μέρα ήταν μια παρένθεση στην καταιγιστική επικαιρότητα μας..Ο καιρός θα δείξει αν τα μηνύματα της χθεσινής μέρας, μηνύματα δυναμισμού και αποφασιστηκότητας του Ελληνισμού θα ακολουθούν να αποτελούν τον βασικό οδηγό της πατρίδας μας προς το μέλλον. Στο χέρι του λαού είναι πάντως, ο οποίος αρκεί να είναι αυστηρός με τους εκάστοτε κυβερνώντες και να μην ξαναεπαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.