Τετάρτη, Ιούλιος 24, 2019

Παρέμβαση Βαρεμένου-Τριανταφύλλου και 68 ακόμη βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

90765F11E161292800644D768A11C3B0

Τη θέση τους ότι απαιτείται «καθαρή εντολή για συμπαγή και ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα», ώστε να υπάρξει αλλαγή στη χώρα, με προτεραιότητες τον σχεδιασμό και υλοποίηση άμεσα αντίμετρων για όσους πλήττονται από τα μέτρα, την πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους και την επανεκκίνηση της οικονομίας, διατυπώνπουν 70 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή τους.

Την κοινή ανακοίνωση στήριξης που εκδόθηκε το πρωί και έφερε την υπογραφή 50 βουλευτών του κόμματος συνυπέγραψαν έως το απόγευμα άλλοι 20 βουλευτές, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φτάσεις τους 70.

Στην επικαιροποιημένη ανακοίνωση συμπεριλαμβάνονται επιπλέον τα ονόματα των εξής: Νάσου Αθανασίου, Ελένης Αυλωνίτου, ‘Αννας Βαγενά, Γιώργου Βαρεμένου, Έφης Γεωργοπούλου-Σαλατάρη, Μαρίας Θελερίτη, Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, Απόστολου Καραναστάσης, Παναγιώτας Κοζομπόλη-Αμανατίδη, Ηλία Κωστοπαναγιώτου, Σπύρου Λάππα, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Γεράσιμου Μπαλαούρα, Γιάννη Μπαλάφα, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, Στάθη Παναγούλη, Χρήστου Σιμορέλη, Παναγιώτη Σκουρολιάκου, Μαρίας Τριανταφύλλου, Νίκου Φίλη.

«Η βούληση της ισχυρής πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας είναι ξεκάθαρη. Η δημοκρατία δε φοβάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών, αντίθετα την επιδιώκει όποτε χρειάζεται», τονίζουν και δηλώνουν «παρούσες και παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις στην επόμενη ημέρα της πατρίδας μας».

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι υπήρξε κατάληξη σε έναν συμβιβασμό αναντίστοιχο με τη συμφωνία που επιθυμούσε η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι παράλληλα κατακτήθηκε, μεταξύ άλλων, η δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους, η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος, το άνοιγμα της συζήτησης για αλλαγές στη φυσιγνωμία της ΕΕ και επιπλέον θεσπίστηκαν νόμοι και μέτρα προς όφελος των πληττόμενων από την κρίση.

Απαριθμούν τις προτεραιότητες που πρέπει τώρα να ακολουθηθούν. Σημειώνουν ότι η αλλαγή αυτή «απαιτεί ενεργή και συμμέτοχη την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα σχεδιασμού, αποφάσεων και ελέγχου και ισχυρή και αδέσμευτη κυβέρνηση που θα έχει το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να αγωνιστεί και να συγκρουστεί, να μεταρρυθμίσει, να στηρίξει την κοινωνία και να εκκινήσει την οικονομία».

«Απαιτεί», υπογραμμίζουν, «καθαρή εντολή για συμπαγή και ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα» και επισημαίνουν πως «γι’ αυτό και είναι αναγκαίο οι εκλογές να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε η χώρα να προχωρήσει με αποφασιστικά, προοδευτικά βήματα».

Η ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας της. Η οικονομία και η κοινωνία έχουν βάναυσα πληγωθεί από τις πολιτικές του δικομματισμού και των μνημονίων. Ολοκληρώσαμε μια επίπονη διαπραγμάτευση, στα όρια της ρήξης με την ΕΕ, σε καθεστώς πολιτικής και οικονομικής ασφυξίας και αποφύγαμε την άτακτη χρεοκοπία που θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία για το λαό της χώρας μας. Καταλήξαμε σε ένα συμβιβασμό, αναντίστοιχο με τη συμφωνία που επιθυμούσε η Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός. Παράλληλα, όμως, κατακτήσαμε τη δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους, διεθνοποιήσαμε το ελληνικό πρόβλημα και ανοίξαμε τη συζήτηση για αλλαγές στη φυσιογνωμία της ΕΕ. Μέσα σε ένα εξάμηνο θεσπίσαμε νόμους και μέτρα προς όφελος των πληττόμενων από την κρίση κοινωνικών τάξεων και επαγγελμάτων ακόμα και με «μονομερείς» ενέργειες (ανθρωπιστική κρίση, 100 δόσεις, 5ευρω νοσοκομείων, επαναπρόσληψη απολυθέντων, κλπ.)

Σήμερα χρειάζεται να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Πρώτη προτεραιότητα είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε άμεσα τα αντίμετρα για τα κοινωνικά και επαγγελματικά στρώματα που πλήττονται από τα μέτρα, να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις και τους αγρότες, να υλοποιήσουμε δημοκρατικές τομές με πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και να ξηλώσουμε το παλιό σύστημα και τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες, με κοινωνική δικαιοσύνη, υπηρετώντας τις αξίες της Αριστεράς. Πάνω από όλα, όμως, απαιτείται να προχωρήσουμε στην πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους και στην επανεκκίνηση της οικονομίας, βάζοντας σε εφαρμογή το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, προστασίας της εργασίας, υποστήριξης των παραγωγικών κοινωνικών δυνάμεων, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά.

Η αλλαγή αυτή απαιτεί ενεργή και συμμέτοχη την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα σχεδιασμού, αποφάσεων και ελέγχου. Απαιτεί ισχυρή και αδέσμευτη κυβέρνηση που θα έχει το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να αγωνιστεί και να συγκρουστεί, να μεταρρυθμίσει, να στηρίξει την κοινωνία και να εκκινήσει την οικονομία. Απαιτεί καθαρή εντολή για συμπαγή και ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο οι εκλογές να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε η χώρα να προχωρήσει με αποφασιστικά, προοδευτικά βήματα.
Εκφυλιστικά φαινόμενα όπως προσωπικές στρατηγικές, κατάχρηση των πολιτειακών ρόλων, αξιοποίηση των διερευνητικών εντολών, κωλυσιεργία και ακρότητες για προσωπικά και εκλογικά οφέλη, αντίκεινται στη θέληση και στα συμφέροντα του λαού και της κοινωνίας.

Η βούληση της ισχυρής πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας είναι ξεκάθαρη. Η δημοκρατία δε φοβάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών, αντίθετα την επιδιώκει όποτε χρειάζεται.

Εμείς δηλώνουμε παρούσες και παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις στην επόμενη ημέρα της πατρίδας μας!

Αθανασίου Νάσος, Ακριώτης Γεώργιος, Αραχωβίτης Σταύρος, Αυλωνίτου Ελένη, Βαγενά ‘Αννα, Βαγιωνάκη Ευαγγελία (Βάλια), Βαρδάκης Σωκράτης, Βαρεμένος Γιώργος, Βέττας Δημήτρης, Γάκης Δημήτρης, Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Έφη, Γιαννακίδης Στάθης, Γκαρά Αναστασία, Γρηγόρης Σταύρος, Δέδες Γιάννης, Δημητριάδης Μίμης, Εμμανουηλίδης Δημήτρης, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Θελερίτη Μαρία, Θεοπεφτάτου Αφροδίτη, Ιγγλέζη Κατερίνα, Καϊσας Γεώργιος, Καματερός Ηλίας, Κάτσης Μάριος, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν, Καραγιάννης Γιάννης, Καραναστάσης Απόστολος, Καρασαρλίδου Φρόσω, Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα, Κοζομπόλη-Αμανατίδη Παναγιώτα, Κωνσταντινέας Πέτρος, Κωστοπαναγιώτου Ηλίας , Καφαντάρη Χαρά, Λάππας Σπύρος, Μανιός Νίκος, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Μιχελογιαννάκης Γιάννης, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Μπαλάφας Ιωάννης, Μπαλλής Συμεών, Μπαξεβανάκης Δημήτρης, Μπάρκας Κώστας, Μουσταφά Μουσταφά, Ουρσουζίδης Γιώργος, Παναγούλης Στάθης, Πάντζας Γιώργος, Παπανάτσιου Κατερίνα, Παραστατίδης Θεόδωρος, Ρίζος Δημήτρης, Σαντορινιός Νεκτάριος, Σεβαστάκης Δημήτρης, Σέλτσας Κωνσταντίνος, Σηφάκης Γιάννης, Σιμορέλης Χρήστος, Σκουρολιάκος Παναγιώτης, Σκούφα Ελισάβετ, Σμίας Χρήστος, Στέφος Γιάννης, Συρίγος Αντώνης, Συρμαλένιος Νίκος, Τεκτονίδου Βούλα, Τζάκρη Θεοδώρα, Τζαμακλής Χαρίλαος, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Τριανταφύλλου Μαρία, Τσίρκας Βασίλης, Φάμελλος Σωκράτης, Φίλης Νίκος.

Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. ναι

  ΠΆΜΕ ΣΑΝ ΔΙΨΑΣΜΕΝΑ ΠΟΥΛΙΑ
  ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ
  ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΜΑΣ
  ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ
  ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

 2. antikeimenikos

  Βαρεμένε ευχαριστούμε για το μνημόνιο ρε man…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.