Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Παρέμβαση- κάλεσμα Ν.Μωραϊτη στους αγρότες από το βήμα της Βουλής

moraitisΗ νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για το 2015-2020 αποτελεί τη συνέχεια των προηγούμενων, που οδήγησαν χιλιάδες αγρότες στην καταστροφή και το περιθώριο, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης σε παρέμβασή του στη Βουλή, σε συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα.

Ο κομμουνιστής βουλευτής τόνισε πως η νέα ΚΑΠ εξυπηρετεί την ανάπτυξη και την κερδοφορία των μεγάλων αγροτικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν αρκετή πείρα από την εφαρμογή των προηγούμενων ανάλογων πολιτικών και μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα.

«Αν δεν παλέψουν για την ανατροπή αυτής της αγροκτόνας πολιτικής, το ξεκλήρισμα και η χρεοκοπία των μικρομεσαίων αγροτών είναι δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως πλέον γίνεται κατανοητό ότι μόνος δρόμος είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής, ο αγώνας για μια άλλη αγροτική πολιτική προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών, των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Μία αγροτική πολιτική που θα στηριχθεί στις μεγάλες κοινωνικοποιημένες μονάδες, στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα εξασφαλίσουν αξιοπρεπές εισόδημα στους αγρότες και θα αναζωογονήσουν την ύπαιθρο.

Ο Νίκος Μωραΐτης τόνισε ακόμη πως το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό της αγωνιζόμενης αγροτιάς και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά της.

Τέλος, κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες στις εκλογές του Μάη να στείλουν μήνυμα καταδίκης σε όσους στήριξαν στην καταστροφική πολιτική που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.