Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Παρέμβαση Κωστούλα που δείχνει παραμονή του

Παρέμβαση Κωστούλα που δείχνει παραμονή του

Oυσιαστικά διαμηνύει πως αναλαμβάνει τις ευθύνες του ώστε να μην χαθεί χρόνος για την ομάδα ενόσω συζητά με ενδιαφερόμενους αγοραστές. Δήλωση που δείχνει προς την κατεύθυνση της παραμονής του.

Όπως είναι γνωστό, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτης Κωστούλας σε δηλώσεις του, όσο και σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγρινίου και του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού, μετά την παραίτηση της διοίκησης της ΠΑΕ, έκανε γνωστή την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Παναιτωλικό και να βάλει πωλητήριο για τις μετοχές του. Επιπλέον δήλωσε ότι θα μπορούσε ακόμη και να παραχωρήσει δωρεάν τις μετοχές που κατέχει, στον Δήμο Αγρινίου, τον Ερασιτέχνη, η κάθε Αγρινιώτη που διέθετε ανάλογο κύρος και δυνατότητες να διοικήσει την ομάδα.Παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε, κυρίως η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού απευθυνόμενη σε αρκετούς συμπολίτες μας, δεν βρέθηκε κανένας ενδιαφερόμενος.

Σήμερα με ανακοίνωση του ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού υπογραμμίζει ότι συζητά τη μεταβίβαση των μετοχών με ανθρώπους εκτός Αιτωλοακαρνανίας. Τονίζει παράλληλα ότι οι συζητήσεις αυτές απαιτούν χρόνο και ενόσω διαρκούν “πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της ΠΑΕ και της ομάδας”. Προαναγγέλει λοιπόν τις επόμενες κινήσεις του λέγοντας πως “για το λόγο αυτό τις επόμενες μέρες, ανεξάρτητα από την πορεία των συζητήσεων με ενδιαφερόμενους αγοραστές της ΠΑΕ, θα πρέπει να συγκροτηθεί διοικητικό συμβούλιο που θα ηγηθεί του Παναιτωλικού για όσο χρόνο χρειαστεί”.  Ουσιαστικά ο Φώτης Κωστούλας δείχνει έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του σε αυτό το κομβικό σημείο για την ομάδα αυξάνωντας έτσι τις πιθανότητες για την παραμονή του.

Αναλυτικά η δήλωση του Φώτη Κωστούλα:
«Παρότι υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στο Πρωτοδικείο για διορισμό προσωρινής διοίκησης, κάτι τέτοιο κρίνεται σήμερα ότι δεν αποτελεί ενδεδειγμένη λύση και υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.
Η γνωστοποίηση της πρόθεσης μεταβίβασης των μετοχών, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ανθρώπων εκτός Αιτωλοακαρνανίας, με τους οποίους υπάρχει προσέγγιση και συζήτηση, αφού εξετάζεται η αξιοπιστία του καθενός, τα οικονομικά δεδομένα και τα εχέγγυα που προσφέρει για να διασφαλίσει το μέλλον του Παναιτωλικού.
Τέτοιες συζητήσεις απαιτούν χρόνο και δεν μπορεί να εκτιμήσει κάποιος, πότε και αν τελικά ολοκληρωθούν. Ταυτόχρονα, όμως φτάσαμε στα μέσα Ιουνίου χωρίς να υπάρχει διοίκηση στην ΠΑΕ.
Με πλήρη συναίσθηση του χρέους απέναντι στονΠαναιτωλικό, απέναντι σε χιλιάδες φιλάθλους που στήριξαν το έργο που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, απέναντι στην κοινωνία, πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της ΠΑΕ και της ομάδας.
Για το λόγο αυτό τις επόμενες μέρες, ανεξάρτητα από την πορεία των συζητήσεων με ενδιαφερόμενους αγοραστές της ΠΑΕ, θα πρέπει να συγκροτηθεί διοικητικό συμβούλιο που θα ηγηθεί του Παναιτωλικού για όσο χρόνο χρειαστεί. Σκοπός του θα είναι να προγραμματίσει και να υλοποιήσει τη δημιουργία μιας ομάδας προσαρμοσμένης στα νέα οικονομικά δεδομένα, στη σύγχρονη ελληνική και ποδοσφαιρική πραγματικότητα.
Να αναζητήσει συνεργασία με προπονητή και λοιπό τεχνικό επιτελείο, ικανό να εργαστεί με νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές για τη δημιουργία συνόλου με μέλλον, προκειμένου ο Παναιτωλικός να είναι βιώσιμος και στο μέτρο του δυνατού ανταγωνιστικός.
Στην κατεύθυνση αυτή μπορούν να συνεισφέρουν όσοι επιθυμούν, εκφράζοντας σχετικό ενδιαφέρον.
Πέραν του τεχνικού επιτελείου, η ομάδα πρέπει να στελεχωθεί με ιατρικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό και σύντομα να είναι σε θέση να λειτουργήσει απρόσκοπτα. Και όταν υπάρξουν οι προϋποθέσεις μεταβίβασης της ΠΑΕ Παναιτωλικός σε νέο επενδυτή, εκείνος να έχει μια οργανωμένη και σε πλήρη λειτουργία ομάδα στη διάθεσή του.
Τα χρονικά περιθώρια πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Οφείλουμε όλοι, με έργα και πράξεις, να συμβάλλουμε στο να κρατήσουμε ζωντανό τον Παναιτωλικό, τηρώντας στάση ευθύνης. Απομονώνοντας όσους ,για δικούς τους λόγους, ήταν μόνιμα απέναντι στην προηγούμενη διοίκηση επιδιώκοντας να διχάσουν και να τορπιλίσουν κάθε προσπάθεια. Εκείνους που και σήμερα ακολουθούν την ίδια τακτική και είναι βέβαιο πως το ίδιο θα πράξουν αύριο, υπονομεύοντας το έργο οποιασδήποτε διοίκησης προκύψει.
Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων θέλει έναν Παναιτωλικό ανεξάρτητο, περήφανο και ισχυρό. Πιστεύω ότι θα συμμετάσχει και θα στηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.