Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Παραδοσιακές και όχι μόνο μουσικές με τον Ross Daly (φωτό)

Παραδοσιακές και όχι μόνο μουσικές με τον Ross Daly (φωτό)


Μια ακόμη μουσική βραδιά με τον Ross Daly είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθησαν στην αίθουσα της Τράπεζας της Ελλάδος και στην παρουσίαση- συζήτηση με θέμα «Τροπική μουσική και σύνθεση», σήμερα το απόγευμα.
«Είναι πολύ μεγάλη τιμή που είναι μαζί μας ο Ross Daly μαζί με την Κέλυ Θωμά. Είναι δύο μουσικοί οι οποίοι έχουν ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της παράδοσης, προωθώντας όμως και την παραδοσιακή μας μουσική στο εξωτερικό και αυτό μας κάνει πολύ περήφανους» δήλωσε στο agrinionews.gr ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος παραδοσιακών μουσικών που μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου διοργάνωσαν την αποψινή βραδιά.
Κρητικού τύπου λύρες, βιολιά και άλλα μουσικά όργανα πρωταγωνίστησαν, σε μία διαδραστική βραδιά μεταξύ του επίσημου προσκεκλημένου και διεθνούς φήμης μουσικού Ross Daly, που μαζί με την καταξιωμένη μουσικό Κέλυ Θωμά αλλά και τον κ. Αθανασόπουλο, έπαιξαν παραδοσιακές, και όχι μόνο ,μελωδίες, και των παρευρισκομένων που είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να ακούσουν, αλλά και να συζητήσουν μαζί του πάνω σε μουσικά θέματα γνωρίζοντας παράλληλα τον καλλιτέχνη.
Ο Ross Daly αγγίζοντας με αγάπη τα μουσικά όργανα εξηγούσε την προέλευσή τους (άλλα ερχόντουσαν από Κύπρο, άλλα από Αυστραλία) αλλά και τους ήχους που βγάζει το κάθε ένα ανάλογα με τη χρήση του από τον μουσικό. Με προσοχή τον παρακολουθούσαν όλοι όσοι βρισκόντουσαν στην αίθουσα ειδικά για τη βραδιά και περισσότερο οι μαθητές του τμήματος παραδοσιακών μουσικών οργάνων της πόλης.
«Όλες οι μουσικές παραδόσεις, όχι μόνο οι Ελληνικές αλλά και άλλων χωρών, ονομάζονται τροπικές παραδόσεις, από το «τρόπος» που σημαίνει ήχος», εξήγησε εν μέσω άλλων ο μεγάλος μουσικός.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.