Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Kραδασμοί στη δημοτική αρχή Ξηρομέρου, παραιτήθηκε αντιδήμαρχος

Kραδασμοί στη δημοτική αρχή Ξηρομέρου, παραιτήθηκε αντιδήμαρχος

Η ανύπαρκτη λειτουργία της εκτελεστικής εξουσίας, η έλλειψη συντονισμού, η ασάφεια και η σύγχυση αρμοδιοτήτων οδήγησαν, τελικά, τον Αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Αλυζίας Σπύρο Λύτρα σε παραίτηση, την οποία υπέβαλε σήμερα με επιστολή του, στο δήμαρχο Ξηρομέρου Πυθαγόρα Σαμαρά. 

Η παραίτηση αφορά μόνο το αξίωμα του Αντιδημάρχου ενώ παραμένει κανονικά, ως δημοτικός σύμβουλος, στις επιτροπές του Δήμου.
  Στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Πυθαγόρα Σαμαρά, ο Σπύρος Λύτρας αναφέρει:
 «Κύριε Δήμαρχε
Όπως σας έχω ενημερώσει πρόσφατα, αλλά και στο παρελθόν, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας και ενώπιον άλλων συναδέλφων της παράταξης μας, η υποτυπώδης έως ανύπαρκτη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής, έχει οδηγήσει σε έλλειψη συντονισμού και σε δυσλειτουργίες άλλων θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου μας. Κυρίως όμως έχει προκαλέσει ασάφεια και σύγχυση αρμοδιοτήτων με αποτέλεσμα να δίνεται η εντύπωση και πολλές φορές δικαιολογημένα, ότι γίνονται εξωθεσμικές παρεμβάσεις και να παρεμποδίζεται η εκτέλεση των καθηκόντων μου.
    Το γεγονός αυτό δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να υπηρετώ στην τιμητική για μένα θέση του Αντιδημάρχου.
      Κατόπιν αυτού βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να υποβάλω σήμερα την παραίτηση μου από τη θέση αυτή και να σας δηλώσω ότι θα συνεχίσω να εκπροσωπώ, στο δημοτικό συμβούλιο και στα άλλα όργανα που έχω εκλεγεί, τους συνδημότες μας και τους συναδέλφους που  με τίμησαν με την ψήφο τους, εκφράζοντας ελεύθερα τις απόψεις μου για το καλό του τόπου μας, όπως μέχρι σήμερα.
ΛΥΤΡΑΣ Θ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ
xiromeronews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.