Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Παραιτήθηκε από τη ΝΔ ο Βασίλης Φωτάκης.

Την παραίτησή του από τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ο Αιτωλοακαρνάνας Βασίλης Φωτάκης. Ο κ. Φωτάκης με καταγωγή από τη Λεπενού του Δήμου Στράτου, υπήρξε επι σειρά ετών στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχοντας διατελέσει υπεύθυνος ΔΑΠ ΤΕΙ στην Πάτρα, καθώς επίσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής τόσο της ΟΝΝΕΔ όσο και της ΝΔ. Με μια επιστολή καταπέλτη προς την ηγεσία του κόμματος κάνει λόγο για συντεχνιακή λογική αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«…Δυστυχώς ένα χρόνο μετά από την ανάληψη της νέας ηγεσίας από τον κ. Α. Σαμαρά, μέσα από μια πρωτόγνωρη και δυναμική συμμέτοχη πολιτών σε διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας αντί να λειτουργήσει ως άρμα, όπου με όλους πάνω, θα εξέφραζε ύστερα από μια βαριά ήττα ξανά ολόκληρη τη κοινωνία με νέες πλέον πολιτικές λογικές, οράματα και με αξιώσεις πολιτικής επικράτησης σε όλα τα επίπεδα: κοινωνικά, εθνικά, οικονομικά, Πολιτιστικά και πολιτισμικά είδαμε ακριβώς όσα προανέφερα, με αποτέλεσμα την εκλογική εν τέλει συρρίκνωση του κόμματος. Δυστυχώς οι αυλικοί της Ρηγίλλης δεν έλαβαν το παλμό των χιλιάδων Νεοδημοκρατών, ούτε ανάγνωσαν το μήνυμα των τελευταίων τους επίλογων και πολιτικών, στη πρώτη εκλογική μάχη (που δόθηκε και κάτω από αντίξοες συνθήκες για το ΠΑΣΟΚ) έτσι η ήττα τελικά ήρθε αναπόφευκτα. Ούτε η συμμετοχικότητα και ο ανοιχτός διάλογος έγινε πράξη, ούτε τα όργανα λειτούργησαν ποτέ υπέρ της σύνθεσης απόψεων, ούτε το συνέδριο έδωσε την ώθηση της ανασύνθεσης και ανασύνταξης του κόμματος, ούτε οι μεγάλες αποφάσεις που κληθήκαμε να υπερασπιστούμε ήταν προϊόν διαβούλευσης, απλά απόφαση του Πρόεδρου και των σύμβουλων του…»

Ως γνωστόν ο Βασίλης Φωτάκης διατηρεί άριστες σχέσεις και μακροχρόνια φιλία με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ανήκει στα πρόσωπα εκείνα που βρίσκονται στο στενό πυρήνα των συνεργατών της κυρίως σε θέματα που αφορούν τον οργανωτικό τομέα, ρόλο που κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει στο νεοϊδρυθέν κόμμα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Μ. Αγγελάκας κληθείς να σχολιάσει την εν λόγω αποχώρηση δήλωσε: «Δεν μας απασχολείτε κύριε Φωτάκη», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη στάση αδιαφορίας που επιλέγει να κρατήσει η ηγεσία του κόμματος απέναντι σε όποιους αποχωρούν με κατεύθυνση τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Όσον αφορά την Αιτωλοακαρνανία ακόμη δεν έχουν οριστεί υπεύθυνοι για το συντονισμό και την οργάνωση του κόμματος, αν και λέγεται ότι την ευθύνη ανά νομό θα έχουν άτομα που δεν κατάγονται και δεν δραστηριοποιούνται εντός των ορίων τους. Βέβαια, άλυτος γρίφος παραμένει το τι πρόκειται να πράξει ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, για τον οποίο τα σενάρια επιμένουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα (ίσως και μέρες) θα ακολουθήσει το δρόμο των κυρίων Κοντογιάννη και Αυγενάκη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.