Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Παραιτήθηκε μέλος της ΝΟΔΕ

Παραιτήθηκε μέλος της ΝΟΔΕ

Oκ. Σπύρος Καρβέλης, παραιτείται από τη ΝΟ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Στην επιστολή που έστειλε στον  πρόεδρο ΝΟ.Δ.Ε. Αιτωλ/νίας (και κοιν. στους Βουλευτές Ν.Δ. ν.Αιτωλ/νίας,  . Μ.Κεφαλογιάννη Γραμματέα Ν.Δ., και Γραφείο Προέδρου κόμματος Ν.Δ., Τοπικά ΜΜΕ) αναφέρει τους λόγους. Η επιστολή είναι η εξής.

Θέμα : Επιστολή Παραίτησης από ΝΟ.Δ.Ε. Αιτωλ/νίας

κ. Πρόεδρε,

                  η Αιτωλοακαρνανία  με την ολοκλήρωση του σχεδίου «Αθηνά», μετά την έκδοση του σχετικού Π.Δ., πέφτει για άλλη μια φορά θύμα της ελληνικής πολιτείας αλλά και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος στην οποία παρά φύση(άλλα είναι τα φυσικά όρια) και παρά τη θέλησή της έχει ενταχτεί. Μια Αιτωλοακαρνανία που απλόχερα διαθέτει τους φυσικούς της πόρους για το καλό της Χώρας αλλά στην οποία τα αντισταθμιστικά οφέλη δεν ήρθαν ποτέ για τα φράγματα της ΔΕΗ αλλά και για αυτά τα νερά που «κλέβονται» για να ποτιστεί η Αττική. Δεν φτάνουν δε αυτά τώρα θα υποχρεωθούμε να ποτίσουμε και τη Θεσσαλία αφού το έργο της εκτροπής του Αχελλώου ολοκληρώνεται ενάντια σε κάθε περιβαλλοντική λογική.

                        Να ήταν όμως μόνο αυτά; Ζούμε σε μια περιοχή όπου υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια αλλά η πολιτεία αντί να φτιάξει ένα δρόμο για να το προσεγγίσεις φτιάχνει ένα ολόκληρο τεχνητό λιμάνι στην έδρα της περιφέρειας. Σε μια περιοχή όπου στους δρόμους που σχεδιάζονται γίνονται περικοπές πριν καν αρχίσουν, όπου το φυσικό αέριο δεν θα φτάσει ποτέ και όπου ο σιδηρόδρομος δεν χωρούσε να περάσει τη γέφυρα, δεν χωράει πλέον και η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

                        Δεν χωράει ένα πανεπιστήμιο που δεν του δόθηκε η ευκαιρία καλά καλά να ολοκληρώσει ένα κύκλο σπουδών και δεν χωράει και ένα ΤΕΙ που είναι από τα καλλίτερα της Ελλάδος. Η πολιτεία κρίνει πως μόνο η Αχαΐα πρέπει να έχει Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

                     Στην Ελλάδα του 2013 και στην Ευρώπη των λαών και των ίσων ευκαιριών κάποιοι «τιμωρούν» την περιοχή μας και πάλι. Μια φτωχή περιοχή με τεράστια ανεργία και ένα νομό με παρόμοιο πληθυσμό με την Αχαΐα όπου κάποιοι κρίνουν ότι επαρκεί ενάμιση νοσοκομείο όταν απέναντι υπάρχουν τουλάχιστον έξι, όπου δεν χρειάζονται λιμάνια και άλλες υποδομές μεταφορών, όπου μπορούν να κλέβουν το νερό των φτωχών. Των φτωχών που κάποιοι νομίζουν πως μπορούν ακόμη να κοροϊδεύουν. Σαν να μην φτάνουν όλα τα παραπάνω στο θέμα του Πανεπιστημίου Δυτ. Ελλάδος αλλά και του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου γίναμε δέκτες «Υπουργικής» κοροϊδίας και διαφωνιών εδώ και ενάμιση μήνα. Και μάλλον αυτό είναι το χειρότερο για ανθρώπους που παρά τις δυσκολίες προσπαθούν να κρατούν ψηλά το κεφάλι και πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας όπως διατυπώθηκαν από τον ιδρυτή της.

                        Σε αυτό το σημείο θα εστιάσω και θα αναφερθώ στην αντιμετώπιση που είχε η ΝΟ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στην πρόταση μου για συζήτηση του θέματος «Σχέδιο Αθηνά» και πιθανής ομαδικής παραίτησης του οργάνου. Σε τέτοιες στιγμές που απειλείται  η περιοχή μας και ταυτόχρονα κρίνουμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης εφαρμόζεται λανθασμένα σε τοπικό επίπεδο οφείλουμε να δίνουμε τα σωστά μηνύματα προς την κεντρική εξουσία και να εξαντλούμε τα μέσα που διαθέτουμε.  Η απειλή παραίτησης όλων των μελών του οργάνου συνοδευόμενη και από μια μαζική παρουσία όλων στην Αθήνα τουλάχιστον θα προβλημάτιζε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Όλα αυτά όταν μιλάμε για μία καθαρά πολιτική απόφαση όπως εξελίχθηκε το θέμα γενικά αλλά και ειδικότερα για το θέμα της έδρας του ΤΕΙ Μεσολογγίου(όπου ήταν το τελευταίο που εκκρεμούσε αλλά εξαιρετικής σημασίας) και όχι κριτηρίων γιατί εάν ίσχυαν αυτά βαθύτατα πιστεύω ότι το θέμα θα είχε κλείσει ευνοϊκά για την περιοχή μας.

            Αντί λοιπόν η πρόταση μου να ληφθεί σοβαρά υπόψιν αντιμετωπίστηκε ως «ανταρσία» η οποία έπρεπε να καταπνιγεί με οχυρό ένα υπόμνημα, σαν το οποίο είχαν ήδη γίνει πάρα πολλά από διάφορους φορείς της περιοχής. Σαν να μην έφτανε αυτό με αφορμή ένα ατυχές επεισόδιο, το οποίο καταδικάζω, έγινε το όνομά μου τροφή στα τοπικά μέσα με μια σειρά δημοσιευμάτων τα οποία διακίνησαν πληροφορίες οι οποίες έντεχνα και επεξεργασμένα διέρευσαν. Πληροφορίες οι οποίες έλεγαν ότι η παραίτηση ήταν μία κίνηση δήθεν. Η παραίτηση δεν ήταν δήθεν αλλά η παράτηση αγαπητοί συναγωνιστές υποβάλλεται στον σωστό χρόνο, μετά την έκδοση του Π.Δ. και όχι πριν.

            κ. Πρόεδρε,   προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε αυτό που πιστεύω. Όλα τα πράγματα όμως έχουν και ένα όριο και εγώ που υποχρέωση έχω μόνο στα απλά μέλη του κόμματος που με ψήφισαν αποφάσισα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη ΝΟ.Δ.Ε. Αιτωλ/νίας στέλνοντας ένα μήνυμα:

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ. ΔΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ»


                      

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.