Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Παραιτήθηκε ο Γιάνης Bαρουφάκης

ImageHandlerΤην παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προκειμένου να διευκολύνει τον πρωθυπουργό στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του Γιάνη Βαρουφάκη:

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.

Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση – με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την… απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.

Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.

Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.

Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Νikos

    Η παραίτηση του κ.Βαρουφάκη προφανως και εγινε για “αλλους λόγους”.Καθε νοήμων καταλαβαίνει.Η στάση και οι απόψεις του σε όλες τις δημόσιες παρουσίες του(κυβέρνηση-τηλεόραση-ραδιόφωνο-εφημερίδες-sites)υπήρξαν αψογες,ειλικρινείς,ορθές και πολιτισμένες.Τόσα χρόνια,θυμάται κανένας Υπουργό Οικονομικών με τέτοιο background,γνώσεις και οξύνοια;Λίγοι εως αρκετοί βλακωδώς φωνασκούντες,μπορεί και κάποιες φορές θύματα της εικόνας η των συμπλεγμάτων τους,καταφέρονταν απαξιωτικά στον κ.Βαρουφάκη,χωρίς λόγο και βέβαια χωρίς σημασία.Αυτό που του ανατέθηκε,ως φύσει και θεσει,μη πολιτικό ον (οπως το δήλωσε εξάλλου),το διεκπεραίωσε επάξια και μπράβο του.Δημιούργησε παρακαταθήκη για τον επόμενο.Η χώρα εχει γυρίσει σελίδα,που ως πολύ βαρειά καταπλακωσε πολλά ζόμπι της απάτης και της διαφθοράς και θα καταπλακώσει κι άλλους.Υποκλινόμαστε στην αξία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.