Δευτέρα, Απρίλιος 22, 2019

Παραιτήθηκε σύσσωμη η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου

neolaia_syriza_logo_15 H Ο.Μ. Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί την ομόφωνη παραίτηση όλων των μελών της . «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε μέλη μιας νεολαίας ενός κόμματος που έχει υποστεί ολική μετάλλαξη. Τίποτα από αυτό που έχει απομείνει δεν θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ που εμείς ξέραμε », αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες οι εξελίξεις που τρέχουν διαδραματίζουν με τον χειρότερο για εμάς τρόπο την υποταγή και οπισθοχώρηση της πρώην κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, θεσμούς και ξένα κέντρα εξουσίας, προτάσσοντας την μη εναλλακτική πορεία πέρα από την υπογραφή του περιβόητου τρίτου μνημονίου.
Ως πολιτικοποιημένοι νέοι άνθρωποι θεωρούμε επίσης αδιανόητο την υιοθέτηση αυτής της θέσης και από τον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα. Η στάση αυτή έρχεται σε αντιπαράθεση με όλες τις συνεδριακές μας αποφάσεις, με το μεγάλο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος που ξέρουμε πολύ καλα τι σημαίνει, όπως επίσης κατά την εκτίμησή μας και με το μεγαλυτερο ποσοστό της κοινωνίας που βλέπει μια καινούρια δέσμη μέτρων λιτότητας να έρχεται, που στόχο έχει την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση του εισοδηματός της.
Η απόφαση αυτή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει διχάσει τόσο το κόμμα όσο και την οργάνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ όπου έως και σήμερα διεκδικούσαμε τα αυτονόητα, προσπαθήσαμε να μην πάει ΚΑΜΙΑ γενιά χαμένη, παλέψαμε για τα εργασιακά και το μεταναστευτικό και γενικά είμασταν παρών σε όλες τις μάχες που δίνονταν.
Δεν μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να είμαστε μέλη μιας νεολαίας ενός κόμματος που έχει υποστεί ολική μετάλλαξη.
Τίποτα από αυτό που έχει απομείνει δεν θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ που εμείς ξέραμε.
Προσπαθήσαμε να αποτελέσουμε ένα αριστερό αντίβαρο στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής αλλά δεν τα καταφέραμε. Η απαξίωση απέναντί μας ήταν και είναι εμφανής και γι’αυτό το λόγο ως οργάνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου υποβάλουμε την ομόφωνη παραίτηση όλων των μελών.
Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν και δεν θα σταματήσουμε εδώ.
Δεν παραδίνουμε τα όπλα, απλά ανασυντασσόμαστε για να δώσουμε τις μάχες όπως εμείς ξέρουμε και κάναμε εως τώρα.
Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το μέλλον μας. Μας ανήκει…

Θέματα που ενδιαφέρουν

12 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Όλοι οι γνήσιοι αριστεροί φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον από το ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον αριστερό κόμμα, αλλά το νέο παλιό-ΠΑΣΟΚ. Μόνο οι βολεμένοι, οι δ.υ. και άλλοι κρατικοδίαιτοι που μας πίνουν καθημερινά το αίμα έχουν μείνει πλέον.

  Και για όσους ψεκασμένους ή κομματόσκυλα αμφισβητούν αυτά που λέω, απλά θα μεταφέρω τα λόγια του Κουρουμπλή:

  «…το ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, δεν είναι μόνο τα στελέχη, είναι ένας ολόκληρος κόσμος, ο οποίος σήμερα είναι πολιτικά άστεγος. Προσωπικά, ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι και έχω μια πρωτοβουλία, γιατί ξέρω τη νοοτροπία τους. Αυτός ο κόσμος θα συστρατευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την αποχώρηση, η οποία πράγματι είναι τραυματική…»

 2. Μαίρη Τ.

  Περιμένουμε λοιπόν τον αγώνα σας που λέτε πως θα κάνετε! Πρακτικά όμως κι όχι με λόγια και αρχίστε από τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας πρώτα!!!! Εντάξει παιδιά;;; Και αν έρθει στην εξουσία πάλι η ΔΕΞΙΑ η ΝΔ δηλαδή τότε να δούμε τι θα κάνετε!!!!!!!!!

 3. h

  Αλήθεια πόσοι είναι αυτοί που δηλώνουν «σύσσωμη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.» Και ποιοί; Μήπως κι εγώ μαζί με την ξαδέλφη και τη γιαγιά μου να νιώθω πως είμαι το σύμπαν;

 4. Ανώνυμος

  ζητάμε συγγνώμη απ τον ελληνικό λαό που παλέψαμε με θεούς και δαίμονες…που καναμε το ελληνικό ζήτημα διεθνές
  που τον πιστεψαμε τον λαό και μας πιστεψε και μας πιστευει ακόμη
  που για πρώτη φορά υπάρχει εγγύηση για τη συζήτηση του δημοσίου χρέους και τη ρύθμιση του
  που περάσαμε 10 φιλολαϊκά νομοσχέδια
  που κάναμε αλλαγές στην παιδεία
  που απ την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε σε χρηματωπιστωτικη ασφυξία με δεδηλωμενη προθεση να ριξουν την ελληνική κυβέρνηση
  που υπογράψαμε μια συμφωνία η οποία δεν είναι το χειρότερο μνημόνιο μόνο και μόνο για να μην οδηγηθούμε σε ατακτη χρεοκοπία όπως ήθελε ο Σόιμπλε…πραγματικά συγγνώμη.
  Ίσως όμως να έχετε δίκιο ζητάμε όντως συγγνώμη γιατι θεωρούσαμε πως μπορεί να κυβερνηθεί σοβαρά η χώρα με τη Ζωή, τον Λεουτσάκο,τον Μητρόπουλο και τον Διαμαντόπουλο…γι αυτό ζητάμε όντως ταπεινά συγγνώμη.

 5. Παντελης Μέλιος

  Να πώ στη Μαίρη ότι στα μνημονιακά χρόνια , τη βρώμικη δουλειά δεν την έκανε η ΝΔ μόνη της , αλλά κυβερνήσεις συνεργασίας …δεν θα ξανάρθει η Δεξιά , θα έρθει μια νέα κυβέρνηση ειδικού σκοπού να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το 3ο Μνημόνιο δηλαδή…εκτός και αν έχει την ευκαιρία να εφαρμόσει το μνημόνιο αυτοδύναμα ο «ΣΥΡΙΖΑ «…η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της και σε πανεθνική κλίμακα αποχώρησε είτε προς τη ΛΑ.Ε είτε προς την υπόλοιπη αντικαπιταλιστική αριστερά …θα είμασταν ευχαριστημένοι δηλαδή αν μια αριστερή νεολαια αποδέχονταν αδιαμαρτύρητα τέτοιας κλίμακας συνθηκολόγηση ? τέτοια νεολαία θέλετε ? η δε πρόταση να ασχοληθεί η νεολαία με τα τοπικά προβλήματα όταν υπάρχουν 2 εκατομμύρια άνεργοι , μετανάστευση του επιστημονικού δυναμικού , εθνική ξεφτίλα επικών διαστάσεων , θυμίζει παραινέσεις γριούλας προς τα εγγόνια της…τι να κάνουν δηλαδή ? να αφήσουν τη μνημονιάρα και να καθαρίζουν την πόλη από τις αφίσσες αλά Παπαναστασίου ? δεν σφάξανε …η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ όπως η ΚΝΕ στο βρώμικο 89 , σώζει την τιμή της Αριστεράς των γηρασμένων και χρεοκοπημένων ιδεών και πρακτικών.

 6. antikeimenikos

  Έκαναν λέει το Ελληνικό ζήτημα διεθνές και έβαλαν στο τραπέζι το θέμα χρέους.

  1. Το ζήτημα χρέους είχε μπει στο τραπέζι επί Σαμαρά το 2012 και θα συζηττούνταν η αναδιάρθρωσή του με το τέλος του μνημονίου 2, έχοντας πρωτογενές πλεόνασμα 3% και ανάπτυξη.

  2. Ρε γκασμάδες, εσείς δε λέγατε ότι το χρέος πρέπει να διαγραφεί τουλάχιστον κατά 60%; Εσείς δεν απορρίπτατε την αναδιάρθρωση γιατί δεσμεύει τις μελλοντικές γεννιές; Ρε τι ψεύτες είστε εσείς;

  3. Ποια διεθνοποίηση του Ελληνικού προβλήματος; Το πήρατε χαμπάρι ότι ΌΛΕΣ οι χώρες ήταν εναντίον μας, μέχρι τη στιγμή που έκανε την κωλοτούμπα ο Τσίπρας; Ξεφτίιλα διεθνώς μας κάνατε και χαντακώσατε και τους Podemos στην Ισπανία που έχουν μείνει τρίτοι στις δημοσκοπήσεις…

  4. Ποιες μεταρρυθμίσεις ρε ψεύτες; Πέρα από τους διορισμούς σε ΕΡΤ και τις καθαρίστριες δεν κάνατε τίποτα άλλο. Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις σύμφωνα με το μνημόνιο αποσύρεται. Για πείτε μας ποιες είναι οι 10 αυτές φιλολλαϊκές μεταρυθμίσεις που έγιναν και θα συνεχίσουν να ισχύουν και μετά την υπογραφή του μνημονίου.

  5. Σας πίστεψε ο λαός, ψήφισε ΌΧΙ για να φέρεται καλύτερη συμφωνία από του Γιούνκερ και φέρατε το τρίτο το μνημόνιο το μακρ…

  6. Πώς το τρίτο μνημόνιο δεν είναι χειρότερο από τα άλλα; Ποιους μνημονιακούς φόρους πήρατε πίσω; Το μνημόνιο 3 είναι συνέχεια των προηγούμενων μνημονίων. ΌΛΟΙ οι φόροι των προηγούμενων μένουν και μπαίνουν άλλοι τόσοι!! Πώς οι επιπλέον φόροι είναι καλύτεροι από πριν που δεν τους είχαμε;

  7. Όσο για τους Λαφαζάνηδες και την Κωνσταντοπούλου, μέχρι χτες ήταν οι καλύτεροι και φιλολαϊκότεροι αντιμνημονιακοί εκφραστές σας. Τώρα που κάνατε την κωλοτούμπα και δεν ακολούθησαν είναι τρελοί και επικίνδυνοι; ΧΑΧΑΧΑΧΑ

  8. Θέλετε να σας πολύμε και ευχαριστώ που πήγατε τη χώρα στον γκρεμό και τελευταία στιγμή κάνατε πίσω; Δηλαδή να πούμε ευχαριστώ που δε μας καταστρέψατε τελείως;

  Άντε μαζευτείτε επιτέλους ψεύτες, άσχετοι, ανίκανοι , βολεμένοι, κομματόσκυλα και ψεκασμένοι!! Που θέλετε να μας κάνατε και το μαύρο ασπρο!!

 7. antikeimenikos

  Αναδημοσίευση από capital:

  «Αντίο από εμάς…

  Αγαπητέ Κώστα,

  Επίτρεψε μου τον ενικό μιας και διαβάζοντας τα άρθρα σου, νιώθω κοντά σου. Πως υπάρχει κάποια ελπίδα για αυτό τον τόπο που αφήνω. Επίτρεψε μου να κάνω μια μικρή εισαγωγή:

  Το 2010 βρέθηκα σχεδόν στο δρόμο μετά τη δήλωση Παπανδρέου από το Kαστελόριζο.

  Από επιχειρηματίας έφτασα να φτιάχνω καφέδες σε ένα μαγαζί στην Πατησίων ανασφάλιστος για 28 ευρώ τη μέρα. Έχοντας καθημερινές συναλλαγές με τουρίστες μου ήρθε μία ιδέα που αφορούσε τη μετακίνηση τους και την καλή εξυπηρέτηση τους. Χωρίς κεφάλαιο και μετά από αδιάκοπα ξενύχτια και συνεχόμενα 24ωρα πάνω από ένα τηλέφωνο, για 3 χρόνια (βλέπεις οι εφαρμογές android ξεκίνησαν 2,5 χρόνια μετά) κατάφερα πέρυσι να νοικιάσω τα πρώτα μας γραφεία στην Πανεπιστημίου.

  Επί 4 χρόνια δε χάλασα τίποτα για προσωπικό μου λόγο γιατί ήθελα να φτάσω πιο γρήγορα το στόχο μου. Ότι έβγαζα το έριχνα στη δουλειά μου με αποτέλεσμα μέχρι τα μέσα Απριλίου 2015 να πανηγυρίζουμε από τις κρατήσεις που είχαμε για το καλοκαίρι. Προσλάβαμε προσωπικό για τη διαχείριση κλήσεων και κρατήσεων και από Μάιο πιστεύω ξέρεις τι ακολούθησε… Αντί να ανεβαίνουν οι κρατήσεις ανά ημέρα, μειώνονταν… Τη λογική συνέχεια την ξέρεις… απολύσεις (είχαμε προσλάβει κανονικότατα). Δε θα ξεχάσω τη μέρα που το ανακοίνωσα… 30 Ιουνίου 2015. Ημέρα που είχα τα γενέθλιά μου. Έκλεισα το τηλέφωνο μου γιατί δε θα άντεχα να ακούω ευχές…

  Βλέπεις καταλάβαινα το ντόμινο που θα ακολουθούσε και πως αυτό που έγινε στο γραφείο μου θα γινόταν σε δεκάδες επιχειρήσεις εκείνη τη στιγμή και τις επόμενες ημέρες…

  Βλέποντας αυτούς τους επικίνδυνα ηλίθιους να καταστρατηγούν στο όνομα του λαού τις οικονομικές ελευθερίες μας, και να μας καταντούν τους επαίτες του πλανήτη, να αγνοούν τα στοιχειώδη οικονομικά και τις συνέπειες του κλεισίματος των τραπεζών καθώς και την απαγόρευση των εμβασμάτων στο εξωτερικό, λέγοντας: ο λαός δεν έχει καταθέσεις στις τράπεζες, και το χειρότερο όλων: Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ να τους επικροτεί και να κάνει συγκεντρώσεις συμπαράστασης, πανικοβλήθηκα…

  Ό,τι είχα χτίσει με ξενύχτια 4 χρόνια τώρα από το μηδέν, το έβλεπα να διαλύεται και να ακούω να περηφανεύονται για την ΕΡΤ και τις καθαρίστριες και για το ότι δε θα κάνουν απολύσεις στο δημόσιο!!! Συνάδελφοι και φίλοι με επιχειρήσεις απέλυαν κόσμο και έψαχναν διέξοδο σε άλλες χώρες τρομοκρατημένοι, και αυτοί μίλαγαν για τις ομαδικές απολύσεις και για το δίκιο του χαμηλόμισθου! ΠΟΙΟΥ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥ? ΟΛΟΙ ΕΧΑΝΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!

  Δε μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα αυτονόητα: Να πληρώσουμε τη Google και τη Facebook για να συνεχίσουμε να έχουμε δουλειά, μιας και από τη διαφήμιση προερχόταν το 80% του τζίρου μας.

  Όταν έλαβα ένα mail από τη Google adwords να με ενημερώσει πως κατανοεί την αδυναμία πληρωμών από τους Έλληνες συνεργάτες και μας «χαρίζει» μέσω δωρεάν πίστωσης 500 ευρώ, βγήκα έξω από τα ρούχα μου! Δεν είχα δώσει δικαίωμα σε κανέναν 4 χρόνια τώρα να με προσβάλει έτσι…

  Ξέρεις Κώστα, ακόμα και αν δεν είχα στις αρχές χρήματα για το σπίτι μου, τα έξοδα της εταιρίας μου πληρώνονταν κάθε 2 του μήνα…

  Είχα ένα φίλο που είχε πάει τη βιοτεχνία του στη γειτονική μας χώρα και του ζήτησα να με συστήσει σε μερικούς ανθρώπους να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω. Πήγα περιμένοντας να βρω την κατάσταση που είχαμε βλακωδώς οι Έλληνες για τις βαλκανικές χώρες στο μυαλό μας και ως εκ θαύματος συνάντησα μία χώρα που ντρεπόμουνα να πετάξω και το τσιγάρο στο δρόμο. Μέσα σε 90 λεπτά είχα την εταιρία μου και εταιρικό λογαριασμό. Προσπαθούσα να το χωνέψω… 2 μήνες είχε κάνει η Πειραιώς στην Ελλάδα να μου ανοίξει τον όψεως… Μέχρι και να επικυρώσω σε συμβολαιογράφο το καταστατικό ζητήσανε (15 ευρώ η σελίδα / 30 σελίδες).

  Πραγματικά ενθουσιάστηκα με αυτά που είδα. Ανθρώπους φιλόξενους, σχεδόν μηδενική ανεργία, τα πάντα γίνονται μέσω υπολογιστή, και έχεις όλο το χρόνο να ασχοληθείς με τη δουλειά σου ή ότι άλλο αγαπάς και ένα κράτος να είναι δίπλα σου και όχι απέναντι σου…

  Σήμερα μάζεψα σε κιβώτια τα απαραίτητα από το γραφείο μου στην Ελλάδα, έκλεισα το τηλέφωνο της λιανικής για Ελλάδα μιας και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί φορολογητέα παράβαση με τα βασιλικά διατάγματα που ακόμα έχουμε σε ισχύ ενάντια σε κάθε λογική και ευρωπαϊκή οδηγία και την Κυριακή φεύγω μόνιμα για Βουλγαρία. Μετανιώνω που δεν το έκανα νωρίτερα…

  Θα κλείσω μεταφέροντας σου ένα συναίσθημα που ένιωσα και χωρίς καμία υπερβολή…

  Όταν έφυγα από τη Βουλγαρία (μία χώρα που δεν ήξερα τη γλώσσα και σαν ένας άνθρωπος που δεν είχε περάσει στα 38 του ξανά τα σύνορα,) και έφτασα Αθήνα, άρχισα πάλι να φοβάμαι… Το στομάχι μου να σφίγγεται… Το άγχος να με κυριεύει… Έλληνας και ένιωθα ασφάλεια σε άλλη χώρα… Το τραγικό είναι πως δεν υπερβάλω… Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και σου εύχομαι τα καλύτερα…

  Και αν μπορείς, μετέφερε στους Έλληνες ψηφοφόρους τα παρακάτω:

  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ! ΞΕΒΡΩΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΝΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ!

  Η ΕΡΤ ΑΝΟΙΞΕ,

  ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ,

  ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

  ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ 50.000 – 100.000 ΕΦ’ ΑΠΑΞ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ 2-4.000 ΤΟ ΜΉΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΤΑ «ΈΧΟΥΝ ΠΛΗΡΏΣΕΙ»…

  και οι υπουργοί φορούν τζηνς, μπλουζάκια και παρδαλά πουκαμισάκια!!!

  Παναγιώτης Γ. Κορφοξυλιώτης

  17 Αυγούστου 2015

 8. Μη αντικειμενικός

  ρε αντικειμενικέ τόση αντικειμενικότητα έχω να δω απ τα υποβρύχια του Παπαντωνίου…

 9. antikeimenikos

  @Μη αντικειμενικός
  Μίλα συγκεκριμένα που διαφωνείς και άσε τα σάπια.

 10. Επιτελους

  ποια νεολαια του συριζα αποχωρησε βρε σκατουλες?ο γιωργος ο βασιλης και ο μισος δημητρακης ηταν. εφυγαν οι 1,5 κι εκλασε η φοραδα στ αλωνι?

 11. Παντελης Μέλιος

  Επιτέλους ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 , όλη η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από το μόρφωμα της κεντροαριστερής νεκρανάστασης …τι θες να πείς ? ότι στο Αγρίνιο διατηρεί το μόρφωμα εφεδρείες νεολαίας ? να την κάνει τι τη νεολαία ? να υποδέχεται την Τρόικα ? να διεκδικεί μηδενικές δαπάνες και προσλήψεις για την Παιδεία ? να διεκδικεί μαζική ανεργία ?…έτσι είναι οι νεολαίες …κάποιοι Γιώργηδες , κάποιοι Βασίληδες κτλ , κτλ…γιατί το μόρφωμα τι είναι δηλαδή και δεν χέζεται η φοράδα ? σιγά τα στρατά…το ΠΑΣΟΚ να είναι καλά και από καλογέρους…………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.