Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Παραμένει στο Νοσοκομείο ο ένας ληστής

Παραμένει στο Νοσοκομείο ο ένας ληστής
H μηχανή των δραστών
H μηχανή των δραστών

Η ένοπλη ληστεία της περασμένης Τετάρτης σε ταχυδρομικό διανομέα στη Στράτο και η άμεση εξιχνίαση της μετά από περιπετειώδη καταδίωξη που οδήγησε στη σύλληψη των δύο δραστών κυριάρχησαν στο αστυνομικό δελτίο των περασμένων ημερών.
Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για ληστεία κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Στον 33χρονο που κατάγεται από τη Στράτο (και διέπραξε τη ληστεία όντας σε τακτική άδεια από το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 26 ετών για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών) οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν χθες όταν οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή.
Ο 38χρονος όμως, κάτοικος Αθήνας, παραμένει νοσηλευόμενος και φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο καθώς υπέστη κατάγματα κατά την πτώση της μηχανής στο Σπάρτο στην προσπάθεια τους για διαφυγή . Οι κατηγορίες σε βάρος του πιθανότατα να του απαγγελθούν στο Νοσοκομείο εφόσον τον επισκεφθεί εκεί ο ανακριτής καθώς δύσκολα θα πάρει άμεσα ιατρικό εξιτήριο.
Από τις πληροφορίες δεν προκύπτει να φέρει τραύματα από σκάγια ενώ -και παρά τα διακινηθέντα σενάρια- δεν σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την καταδιώξη. Οι  αστυνομικοί πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα και σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή των δραστών, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να εκπυρσοκρότησε το όπλο του 33χρονου κατά την πτώση της μηχανής.
Σε κάθε περίπτωση για την υπόθεση αυτή θα πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στην τοπική αστυνομία για την άμεση και αποτελεσματική αντίδρασή της και δεν πρέπει να παραγνωριστεί πως η καταδίωξη είχε κυριολεκτικά όλα τα χαρακτηριστικά αστυνομικής ταινίας του Χόλυγουντ. Χαρακτηριστικό είναι πως οι ένοπλοι δράστες μετά τη ληστεία διέσχισαν ορεινά μέρη του Ξηρομέρου όπου άλλαξαν και ρούχα και ξεφορτώθηκαν τους σάκους πριν καταλήξουν και εγκλωβιστούν στην περιοχή του Σπάρτου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.