Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

“Παραμύθια με άρωμα Χριστουγέννων” στη “Φαντασία”

“Παραμύθια με άρωμα Χριστουγέννων”  στη “Φαντασία”

psimadas_nΤο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) «Φ α ν τ α σ ί α » του Δήμου Αγρινίου προσκαλεί στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του με θέμα: «Π α ρ α μ ύ θ ι α  μ ε  ά ρ ω μ α  Χ ρ ι σ τ ο υ γ έ ν ν ω ν »

Η Νίκη Κάπαρη , παιδαγωγός και αφηγήτρια μύθων και παραμυθιών και ο Γιάννης Ψειμάδας , μουσικοσυνθέτης και μουσικός συναντιούνται με μικρούς και μεγάλους και λένε παραμύθια προσπαθώντας να κρατήσουν ελπίδες και όνειρα ζωντανά!
Θα είναι κοντά μας με παραμύθια και μύθους για το δωδεκαήμερο με καλικάντζαρους, ξωτικά και ιστορίες που ακούγονταν παλιά διπλά στο τζάκι.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κ υ ρ ι α κ ή 8 Δ ε κ ε μ β ρ ί ο υ με δυο παραστάσεις στις 6:00′ και 7:30′ το απόγευμα στην αίθουσα «Φ α ν τ α σ ί α » (Μπότσαρη 4-δίπλα από το θερινό δημοτικό κινηματογράφο «Ελληνίς»
Τηλ. επικοινωνίας 26410-32134 ΚΔΑΠ, 26410-26400 ΕΛΕΠΑΠ
Συμβολική είσοδος: 3  για την οικονομική ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΑΔΑΣ

Η Νίκη Κάπαρη -παιδαγωγός- και ο Γιάννης Ψειμάδας -μουσικός- δημιουργούν το 2000 την ομάδα Παραμυθοσέντουκο! Ερευνούν και συλλέγουν ελληνικά λαϊκά παραμύθια, τα οποία ζωντανεύει μέσα από την αφήγησή της η Νίκη Κάπαρη και σχολιάζει μουσικά και ηχητικά ο Γιάννης Ψειμάδας. Αγαπούν να δείχνουν τη δουλειά τους σε βιβλιοθήκες και μουσεία γιατί θεωρούν τους χώρους αυτούς ιδιαίτερα ζωντανούς και θέλουν να φέρνουν μικρούς και μεγάλους σε επαφή με την παράδοση και τον πολιτισμό που αυτοί οι χώροι κουβαλούν, αποπνέουν και εμπνέουν. Αφηγηματικές συναντήσεις για μικρούς και μεγάλους κάνουν από το 2000 ως σήμερα, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου και σε άλλες βιβλιοθήκες της χώρας. Από το 2006 ως σήμερα συνεργάζονται με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο όπου σχεδιάζουν και παρουσιάζουν το «Παραμύθι της Κυριακής στο Μουσείο» βασισμένο στα εκθέματα του χώρου, με μύθους από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Το 2006-2009 παρουσιάζουν στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη το πρόγραμμα «Τα παραμύθια του κόσμου» βασισμένο στα εκθέματα της μόνιμης συλλογής και των περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου. Το 2009, με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας, συνεργάστηκαν με τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, σχεδιάζοντας και παρουσιάζοντας την αφηγηματική παράσταση «Των αστεριών οι μύθοι». Έχουν πάρει μέρος σε όλα τα Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου που έγιναν στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.