Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Παραστάσεις στην Τουρκία από το χορευτικό του Δήμου Αγρινίου

DSC_1757-1200 (2)

Το χορευτικό  Τμήμα  του  Δήμου Αγρινίου, συμμετείχε στο «THE 10th SARAY BELEDIYESI INTERNATIONAL FOLKLORE FESTIVAL» στην πόλη SARAY της Τουρκίας, από  17  μέχρι 25 Αυγούστου  2015.‘Έδωσε παραστάσεις  στο  SARAY και στην πόλη BUYUK YONCALI  μαζί  με άλλα  γκρουπ από την Τουρκία, Ρωσία, Πολωνία, Αργεντινή, Σλοβακία, Κροατία, Σερβία.

Η διοργάνωση ήταν πολύ  καλή, περιελάμβανε εκτός των άλλων και δύο ημερήσιες  εκδρομές στην  Κωνσταντινούπολη, όπου είχε τη χαρά να επισκεφτεί την Αγιά Σοφιά, το Πατριαρχείο, την Παναγία των Βλαχερνών, το Μπαλουκλί, τη Σκεπαστή Αγορά. Στην επιστροφή, το χορευτικό  Τμήμα,  επισκέφτηκε την Αδριανούπολη, το Διδυμότειχο την Αλεξανδρούπολη  διανυκτέρευσε  στην Κομοτηνή και την άλλη μέρα συνέχισε το ταξίδι της επιστροφής, προς Αγρίνιο, μέσω Καβάλας και  Βέροιας.

Μετά   το πέρας των  παραστάσεων του χορευτικού τμήματος του Δήμου Αγρινίου  και κατά  την  διάρκεια  του Φεστιβάλ, δόθηκε  η ευκαιρία  στα  μέλη του χορευτικού του δήμου Αγρινίου να διοργανώσουν μια  μοναδική  Ελληνική  Βραδιά. Μαγείρεψαν παραδοσιακά φαγητά και  προσέφεραν   τσίπουρο,  ενώ παράλληλα παρέδωσαν μαθήματα    Ελληνικών χορών.

Στην  αποστολή  επικεφαλής ήταν  η Πρόεδρος της ΚΕΔΑ και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία  έτυχε  ιδιαίτερης φιλοξενίας  από το Δήμαρχο της Πόλης  κ. ΝΑΖΜΙ ΤΣΟΠΑΝ και τον  Αντιδήμαρχο κ. ΑΡΙΦ ΕΓΚΕΡΕΜ, οι οποίοι μάλιστα της   πρότειναν  Αδελφοποίηση των δύο πόλεων. Επίσης  συναντήθηκε  με τον   Πρόεδρο  της C.I.O.F.F TOURK Κ.MUAMMER ASLAN ο οποίος  προσκάλεσε  το Χορευτικό  στο  COPLOU INTERNATIONAL FOLKLORE FESTIVAL” που θα πραγματοποιηθεί τον  Ιούλιο  του 2016

Στο υπέροχο αυτό ταξίδι συμμετείχαν τριάντα χορευτές και χορεύτριες  με   τους  Μουσικούς.  Την  ευθύνη του χορευτικού τμήματος είχε ο χοροδιδάσκαλος κ. Χαράλαμπος Τσιάμης.

DSC_1708-1200

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.