Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Παρεκτραπέντες ιερείς στο Νομό. Άμεσα ενήργησε η Μητρόπολη.

Παρεκτραπέντες ιερείς στο Νομό. Άμεσα ενήργησε η Μητρόπολη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ συμπεριφορές τριών ιερέων που δεν συνάδουν με το λειτούργημά τους απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα της Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Σε όλες τις περιπτώσεις, όπως και σε οποιαδήποτε υπόθεση καταγγέλεται, ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς προώθησε άμεσα τις διαδικασίες για τη διαλεύκανση.
Σύμφωνα με την ΠΟΛΙΤΕΙΑ οι δύο ιερείς παραπέμφθηκαν στο Συνοδικό Δικαστήριο Αθηνών έπειτα από τις τακτικές ανακρίσεις από το Επισκοπικό για παραπτώματα ηθικής και οικονομικής φύσεως αντίστοιχα. Η τρίτη περίπτωση αφορά ιερέα που αδικαιολόγητα δεν ήταν σε θέση για να τελέσει τη λειτουργία ανήμερα της εορτής του Σωτήρος (6η Αυγούστου). Ο Μητροπολίτης τον έθεσε σε διαθεσιμότητα αφαιρώντας του παράλληλα το οφφίκιο.
Αναφορικά τώρα με την υπόθεση του ιερέα ο οποίος έχει απασχολήσει έντονα το δημόσιο βίο ,το περασμένο διάστημα, καθώς κατηγορήθηκε από δύο αγρινιώτες ως πέτρα του σκανδάλου που ουσιαστικά διέλυσε τις οικογένειες τους προσφέροντας στέγη στις συζύγους και τα παιδιά τους, οι πλέον πρόσφατες πληροφορίες τον ήθελαν να λειτουργεί κανονικά στην ενορία του (σε περιοχή του Την περίπτωσή του όπως και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης αναλαμβάνουν πλέον οι κεντρικές εκκλησιαστικές αρχές καθώς ήδη η Μητρόπολη μας έπραξε τα δέοντα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.