Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Παρουσίαση θέσεων-υποψηφίων του συνδυασμού "Οικολογική Δυτική Ελλάδα"

Αγρίνιο, Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ:
παρουσίαση θέσεων και υποψηφίων στο Αγρίνιο

Συνάντηση με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και τοπικών φορέων πραγματοποίησε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο κλιμάκιο του συνδυασμού «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ».

Ο υποψ. Περιφερειάρχης Κώστας Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε στην τοποθέτησή του: Είναι αταλάντευτη απόφασή μας να αγωνιστούμε για να γίνει ο νέος θεσμός του Περιφερειακού Συμβουλίου μια μεγάλη ευκαιρία για αναδειχθούν οι δυνατότητες της ελληνικής υπαίθρου, για την στροφή της οικονομίας μας στον σεβασμό των αντοχών της φύσης αλλά την παραγωγή νέων θέσεων εργασίας .

Θέλουμε επενδύσεις για την περιοχή μας, τόνισε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Ιωάννα Ρούση, στον τουρισμό, ιδιαίτερα σε νέες ήπιες και εναλλακτικές μορφές του, στην βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, στην μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – όχι επικίνδυνες και επιβαρυντικές όσον αφορά την κλιματική αλλαγή όπως η προτεινόμενη μονάδα στον Αστακό.

Η υποψ. Περιφ. Σύμβουλος Μαρία Γούργαρη, τόνισε ότι, ως συνδυασμός, θα στηρίξουμε την Δημιουργία τεχνολογικού πάρκου στο νομό σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος και οργανωμένου και ενός σωστά χωροθετημένου βιοτεχνικού πάρκου, την ανάδειξη της πόλης σε κέντρο στήριξης (με αξιοποίηση και ευρωπαϊκών προγραμμάτων), του υπεύθυνου οικοτουρισμού, πολιτικές προώθησης των δημόσιων μέσων μεταφοράς και διεύρυνσης της χρήσης του ποδηλάτου, υπεύθυνες και βιώσιμες λύσεις στα απορρίμματα με έμφαση στην διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση όχι μόνο των συσκευασιών, την κομποστοποίηση.
Ο υπ. Περιφ. Σύμβουλος Στέλιος Αγγελής τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί και να επαναλειτουργήσει η γραμμή Κρυονερίου – Μεσολογγίου.
Μιλώντας για την αναβάθμιση του γεωργικού τομέα ο υποψήφιος Στέλιος Αγγελής τόνισε ότι θα παλέψουμε μέσα στο Περιφερειακό συμβούλιο για να αναλάβει επιτέλους η Περιφέρεια επιτελικό ρόλο στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, με ευθύνη και λογοδοσία προς τον αγρότη και την στήριξή του στις αγορές.
Όλοι έδωσαν έμφαση στην ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας του μοναδικού πανελλαδικά φυσικού –ιδίως υδατικού – πλούτου της Αιτωλοακαρνανίας. Η διατήρηση των φυσικών περιοχών, των ποταμών και των λιμνών σε καλή κατάσταση, μακριά από ληστρικές πρακτικές αλόγιστων επεμβάσεων (υλοτομίες, αμμοληψίες κλπ), δεν είναι, τόνισαν, πολυτέλεια, αλλά διαφύλαξη της ουσιαστικής παραγωγικής βάσης της περιοχής.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν εκτός από τον υποψ. Περιφερειάρχη Κώστα Παπακωνσταντίνου και την υποψ. Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννα Ρούση, οι υποψήφιοι σύμβουλοι Μαρία Γούργαρη, Ντίνος Κολοβός, Στέλιος Αγγελής και Νίκος Ζαχείλας.

Πρόσθετες πληροφορίες για τους επικεφαλής του συνδυασμού:

Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου είναι από το Αίγιο, εκπαιδευτικός Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, Msc Οικολογίας, με πλούσια δράση και συγγραφικό έργο στο χώρο της περιβαλλοντικής προστασίας και Εκπαίδευσης από τοπικό μέχρι διεθνές επίπεδο. Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Birdlife international.
Η Ιωάννα Ρούση (Αιτωλοακαρνανία), ζει στο Αγρίνιο, είναι εκδότης της «Οικολογικής Εφημερίδας» και δραστήρια στο περιβαλλοντικό κίνημα.
Ο Γιώργος Κανέλλης (Αχαΐα), ζει στην Πάτρα, είναι εκπαιδευτικός, απόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης και Αγγλικής Φιλολογίας του Παν/μίου Αθηνών καθώς και της Εθν. Σχολής Δημ. Διοίκησης, ενεργός στον χώρο του περιβαλλοντικού κινήματος, με συμμετοχές και στην διεθνή του εκπροσώπηση.
Ο Διονύσης Κράγκαρης (Ηλεία) είναι κάτοικος Λεχαινών, υποθηκοφύλακας, συγγραφέας, και παλαιό και μαχητικό στέλεχος της περιβαλλοντικών οργανώσεων στην Ηλεία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.