Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Παρουσίαση λογοτεχνικού βιβλίου στο Καινούριο

Παρουσίαση λογοτεχνικού βιβλίου στο Καινούριο
Από αριστερά: η εκπαιδευτικός Παναγιώτα Μωραΐτη, η συγγραφέας Αμαλία Μωραΐτη, ο εκδότης Γιώργος  Μωύσογλου και η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Σωτηρία Δαβράζου.
Από αριστερά: η εκπαιδευτικός Παναγιώτα Μωραΐτη, η συγγραφέας Αμαλία Μωραΐτη, ο εκδότης Γιώργος Μωύσογλου και η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Σωτηρία Δαβράζου.

Σε μία ζεστή και γεμάτη ζωντάνια ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως- εκπαιδευτικού Αμαλίας Μωραΐτη «Τα γιατί που δε σε ρώτησα ποτέ», το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, στο βιβλιοπωλείο της Σωτηρίας Δαβράζου, στο Καινούριο Τριχωνίδας. Στηρίζοντας την ποιότητα στο καλό λογοτεχνικό βιβλίο, η διοργανώτρια για πρώτη φορά στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, θέλησε να προωθήσει με την κίνηση αυτή τη φιλαναγνωσία σε μικρούς και μεγάλους φέρνοντας σε επαφή κοινό και δημιουργούς.
Την ένθερμη υποστήριξη της για αυτή την πρωτοβουλία έδειξε η τοπική κοινωνία η οποία κατέκλυσε το χώρο από νωρίς, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως αγκαλιάζει δραστηριότητες σαν κι αυτή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί κάτοικοι του Καινούργιου και εκπαιδευτικοί, ο εκδότης της εφημερίδας «ΜΑΧΗΤΗΣ» κ. Νίκος Κανής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου κ. Κων/νος Μαραγιάννης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου κ. Αλέξης Αντωνίου, ο επιχειρηματίας κ. Κων/νος Παπανικολάου από το Θέρμο και πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες από το Καινούργιο και το Αγρίνιο.
Για το βιβλίο μίλησαν ο εκδότης και συγγραφέας Γιώργος Μωύσογλου, η εκπαιδευτικός Παναγιώτα Μωραΐτη, καθώς και η ίδια η συγγραφέας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με την ίδια, καθώς και να τους υπογράψει τα βιβλία τους.
Η Αμαλία Μωραΐτη, δημότισσα της Κοινότητας Μυρτιάς του Δήμου Θέρμου, είναι φιλόλογος και διαθέτει φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης στη Ματαράγκα Αιτωλοακαρνανίας. Με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, γνώστρια τεσσάρων ξένων γλωσσών, ασχολείται με τη συγγραφή από νεαρή ηλικία. «Τα γιατί που δε σε ρώτησα ποτέ» είναι το πρώτο της ολοκληρωμένο έργο. Το βιβλίο πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις και τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια τους. Επίκαιρο, γραμμένο με μια δόση χιούμορ και με πολλές εσωτερικές αναζητήσεις περιγράφεται με γλαφυρό τρόπο η ασυνεννοησία ανάμεσα στα δύο φύλα που, ενώ επιθυμούν τα ίδια, αδυνατούν να τα κατακτήσουν . Ήδη, κυκλοφορεί στα περισσότερα βιβλιοπωλεία της χώρας από τη ΔΥΑΣ εκδοτική, το μόνο που απομένει από εμάς είναι να ευχηθούμε καλές πωλήσεις και να αγγίξει τις καρδιές όλων των αναγνωστών , όπως έκανε ήδη τις δικές μας!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.