Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Ιμαρέτ, στη σκιά του ρολογιού" στο Αγρίνιο

Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Ιμαρέτ, στη σκιά του ρολογιού" στο Αγρίνιο
Ένα πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα του συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου παρουσιάζουν οι εκδόσεις “Μεταίχμιο” στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στο Αγρίνιο, την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στις 20:30 το απόγευμα.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από το συγγραφέα κ. Σταύρο Κ. Σταυρίδη και τη δημοσιογράφο Φόνη Γερμενή.
Το μυθιστόρημα μας μεταφέρει στην Άρτα- τη γενέτειρα του συγγραφέα- 150 χρόνια πριν, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.
Εκεί, δύο αγόρια γεννιούνται την ίδια νύχτα. Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος που η μοίρα τους κάνει ομογάλακτους. Το μυθιστόρημα παρακολουθεί τη ζωή τους με φόντο την άγνωστη ιστορία της περιοχής. Ο Γιάννης Καλπούζος αναπαριστάνει με μοναδικό τρόπο μια ολόκληρη εποχή. Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι, (σ.σ. η ανθρωπογεωγραφία της γειτονικής πόλης εκείνη την εποχή θυμίζει πολύ το προεπαναστατικό Αγρίνιο ) ο παππούς Ισμαήλ, η “μικρή” ακόμη Ελλάδα, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο φανατικός Ντογάν, οι συγκρούσεις, οι επαναστάσεις, η συνύπαρξη, οι Απόκριες, το Ραμαζάνι, τα πρόσωπα και οι συνήθειες των κατοίκων των τριών φυλών, λαθρέμποροι, κολίγοι, τσιφλικάδες, ο πλούτος μαζί με την εξαθλίωση. Όλοι έχουν θέση στο ιμαρέτ του Θεού.
Ο Γιάννης Καλπούζος γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας, το 1960. Έχει εκδώσει τρείς ποιητικές συλλογές, δύο μυθιστορήματα και μια συλλογή ποιημάτων. Από το 1995 έχει υπογράψει τους στίχους 65 τραγουδιών, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχίες και τα έχουν ερμηνεύσει η Γλυκερία, ο Ορφέας Περίδης, ο Γιάννης Σαββιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Ελένη Πέτα, οι Οπισθοδρομικοί, κ.ά. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.