Κυριακή, Απρίλιος 21, 2019

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο (video)

Τους υποψηφίους με το ψηφοδέλτιό του στην Αιτωλοακαρνανία παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου  ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη Τύπου σε  ξενοδοχείο του Αγρινίου.
Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε ο κ. Κώστας Ταφλανίδης πρόεδρος του Συντονιστικού για τις εκλογές της νομαρχιακής του κόμματος, ο οποίος μίλησε για παρουσία όλου του «κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ» και για ένα ψηφοδέλτιο που υπάρχουν οι προϋποθέσεις να δώσει την μια από τις δύο παραπάνω έδρες που στοίχισαν την αυτοδυναμία στις προηγούμενες εκλογές. Έκανε λόγο για συνέχεια στην προσπάθεια για το κόμμα που, όπως είπε, «δεν έκανε πίσω», ενότητα του προοδευτικού χώρου, ανάγκη της κοινωνίας για συνεργασίες από όλους τους χώρους και στήριξη από την μαχόμενη νεολαία, όπως ανέφερε. Στο ψηφοδέλτιο, όπως έχει ανακοινωθεί, συμμετέχουν οι :Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Τριανταφύλλου, Δημήτρης Δούρος, Ηρώ Ζαβογιάννη, Παυσανίας Παπαγεωργίου, Παντελής Ζέρης, Μαργαρίτα Καραγεώργου, Γεώργιος Βασιλείου και Σωτήρης Κοντονάσιος.
Μετά τον κ. Ταφλανίδη τον λόγο πήραν οι υποψήφιοι με πρώτο τον κ. Βαρεμένο ο οποίος έκανε λόγο για ΣΥΡΙΖΑ συμπαγή ως μια «εθνική συνιστώσα», όπως τον χαρακτήρισε, με τον λαό ενωμένο. «Πρέπει να υπάρξει ένα σοκ αισιοδοξίας στον κόσμο που ξέρει ότι προσπαθήσαμε. Υπάρχουν σημεία στη συμφωνία που μπορούμε να βελτιώσουμε και αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν τον αγροτικό-κτηνοτροφικό τομέα και το ασφαλιστικό. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ξέρει ότι και οικονομικά και γεωστρατηγικά δεν υπάρχει επιλογή εκτός της Ε.Ε.», συμπλήρωσε.
Η κ. Τριανταφύλλου έκανε λόγο για το σημαντικό επίδικο των εκλογών που είναι ποιός θα κυβερνήσει ώστε να υπάρξει σταθερότητα αλλά και αλλαγές απέναντι στα συμφέροντα και τους εχθρούς των πολλών, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη να ανακτηθεί η εθνική κυριαρχία χωρίς διαρκή δανεικά κάτι που όμως απαιτεί χρηματοδότηση, όπως ανέφερε.
Η κ. Ζαβογιάννη εστίασε κυρίως στα θέματα νεολαίας και τα εργασιακή κάνοντας λόγο για την πελατοκρατία των stage που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέστρεψε καθώς το 75% των επιδοτούμενων προγραμμάτων πάει στον ωφελούμενο πια ενώ η χώρα συνομιλεί με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, «κάτι που δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει η ΝΔ», όπως είπε.
Επίθεση Ζέρη στη ΛΑΕ
Πιο επιθετικός προς τα στελέχη που αποχώρησαν ήταν ο κ,. Ζέρης, ο οποίος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εγκαταλείψει τα ιδεολογήματα του παρελθόντος και να φιλοξενήσει τις διευρύνσεις που ζητά η κοινωνία που τον στήριξε, αναφέροντας ότι το ψηφοδέλτιο είναι μέτρο σύγκρισης για αυτό. «Το 95% και 97% του κόμματος και των στελεχών είναι εδώ μαζί μας και μια ομάδα μόνο από την Αριστερή Πρωτοβουλία έφυγε. Όπως αποδείχτηκε είχε πάντα τη δική της ατζέντα και δεν πρόκειται για καμιά Λαϊκή Ενότητα γιατί θα τρίζουν και τα κόκκαλα του Αλιέντε! Η συγκεκριμένη ομάδα πάντα ήταν ένα κόμμα μέσα στο κόμμα και απλά δραπέτευσε», όπως είπε για να συμπληρώσει ότι μπροστά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος.
Η κ. Καραγεωργίου αναφέρθηκε στα αιτήματα των ΑμεΑ τα οποία φιλοδοξεί να εκφράσει γνωρίζοντας το αναπηρικό κίνημα, για αξιοπρέπεια και σεβασμό που είναι αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εξήγησε.
Από την πλευρά του ο κ. Δούρος δικαιολόγησε των τελευταίο διάστημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόλαβε να κυβερνήσει» , όπως είπε λέγοντας ότι όπου πήγε το ΔΝΤ μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής και ότι στην Ελλάδα την κρίσιμη περίοδο είχαμε 5.000 αυτοκτονίες…
Για τον κ. Παπαγεωργίου δεν υπάρχει καν δίλλημα σε αυτές τις εκλογές αφού απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνοι που δεν έκαναν τίποτε για τη διαφθορά και τόσα που έχει προωθήσει αυτός, αποδεχόμενος την όποια κριτική αλλά σε σύγκριση πάντα με το ποιες είναι οι άλλες επιλογές για διακυβέρνηση.
Τέλος ο κ. Κοντονάσιος ανέφερε πως το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο ποιοτικό όλων και δήλωσε χαρούμενος γιατί πρώτη φορά γίνεται κουβέντα «χωρίς ανοησίες ακόμα και για την διαδικασία», προφανώς εννοώντας τα προβλήματα που προκαλούσαν οι διαφορές μεταξύ των τάσεων.«Μόνο κέρδη είχαμε από την κυβέρνηση, διότι ένα κόμμα με 43 τάσεις δεν μπορεί να λειτουργήσει και με τέτοιο χάος και διαφορά αντιλήψεων. «Δεν χάσαμε και δεν απολογούμαστε ηττοπαθώς γιατί για πρώτη φορά στα χρονικά ένας πρωθυπουργός πάλεψε τόσο για να μην καταρρεύσει η Ελλάδα», συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση που έγινε για την κατάσταση της Υγείας στο νομό, ο κ. Ταφλανίδης είπε ότι δεν είναι ικανοποιημένος ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εξελίξεις και κατηγόρησε τους διοικητές των νοσοκομείων ότι δεν έστειλαν έγγραφα με τις κενές θέσεις γιατρών στο υπουργείο! Από τη πλευρά του ο κ. Βαρεμένος είπε ότι έγιναν κάποια βήματα αλλά τα περιθώρια ήταν ασφυκτικά ενώ η κ. Τριανταφύλλου είπε ότι υπήρξε οργανωμένη προσπάθεια να ευνοηθεί η ιδιωτική Υγεία κάτι που ι ΣΥΡΙΖΑ θα το αντιπαλέψει.

Ανακοίνωση  ΣΥΡΙΖΑ

Ψηφοδέλτιο συστράτευσης και αγώνα

Με την σημερινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη μάχη της 20ης Σεπτέμβρη.
Το ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγεται στην κοινωνία και εκφράζει τη μέγιστη συσπείρωση των δημιουργικών δυνάμεων του Νομού μας στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας να ξανασταθεί η χώρα στα πόδια της. Εκφράζει τη συνέχεια και την ενότητα της Αριστεράς, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα άνοιγμα σε ευρύτερους κοινωνικούς χώρους, στη νεολαία μας που μένει στη χώρα και παλεύει και σε ευαίσθητες και πληττόμενες κοινωνικές ομάδες.
Με τη συστράτευση παλιών και νέων αγωνιστών της δημοκρατίας και της προόδου, ανθρώπων που διέθεσαν τον εαυτό τους στην κοινωνία και κινημάτων που ο ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στα χρόνια της κρίσης στις δομές αλληλεγγύης, θα δώσουμε τη μάχη στις δύσκολες συνθήκες για μια κυβέρνηση που να αγωνιστεί, να αγωνιά και να ματώσει για το συμφέρον των πολλών.
Θα δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη μάχη μετά τις εκλογές στο δύσκολο έργο να ξανακάνουμε τη χώρα και την κοινωνία μας, που τόσα υπέφερε από το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης, χώρα δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

1 2 3 4 5 6

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ean

    Το 40% ειναι κοντα
    Πορτα πορτα ανθρωπο τον ανθρωπο
    Να ζεστανουμε ξανα τις καρδιες των ανθρωπων
    Που περιμενουν να προχωρηαουν μπροστα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.