Σάββατο, Μάιος 25, 2019

Παρουσίαση ψηφοδελτίου του Ποταμιού με πολύ… Ψαριανό (video)

Με κεντρικό πρόσωπο της συνέντευξης Τύπου τον βουλευτή του κόμματος Γρηγόρη Ψαριανό και με τον χειμαρρώδη του λόγο να σκεπάζει σχεδόν τη συνέντευξη Τύπου, έγινε νωρίτερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Αγρινίου, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Ποταμιού.

Ο κ. Ψαριανός ανέλαβε την παρουσίαση των προσώπων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος αλλά ουσιαστικά δεν έκλεισε ποτέ τη συζήτηση καθώς μίλησε σχεδόν για τα πάντα: Για τα απανωτά γκολ, όπως είπε της διαπραγμάτευσης «από έναν τύπο με ξυρισμένο κεφάλι και κόκκινη λωρίδα στο πέτο του πανάκριβου σακακιού του». Για την εποχή που μαζί με τον Περικλή Κοροβέση ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμπόδιζαν έναν πρότυπο ΧΥΤΥ στη νότια Κέρκυρα, γεγονός για το οποίο ντρέπεται. Για τα ψέματα του πρώην πρωθυπουργού κ. Τσίπρα που δεν έδωσε ούτε 751 ευρώ βασικό μισθό, ούτε 13η σύνταξη ούτε τίποτε από όσα είπε-μάλιστα έκανε σύγκριση με τους προηγούμενους που ήταν, όπως είπε ο κ. Ψαριανός, εξίσου ψεύτες αλλά τουλάχιστον έκαναν και κάτι. Μέχρι και το επιφώνημα «άει στο διάολο» ακούστηκε σε μια στιγμή οίστρου για την προηγούμενη διακυβέρνηση από τον κ. Ψαριανό, που χαρακτήρισε τον κ. Λαφαζάνη και την κ. Κωνσταντοπούλου «σοβιετικά κατάλοιπα» και το σύνολο των δήθεν αριστερών, όπως τους περιέγραψε, ως «άτομα που ζουν στον δοκιμαστικό σωλήνα και πάσχουν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις»!
Στο περιθώριο όλων αυτών ανέφερε και ότι στην περιοχή μας υπάρχει το Πλατυγιάλι, ο Αμβρακικός και ένας από τους καλύτερους διαδρόμους προσγείωσης στο Άκτιο αλλά είναι σαν να μην υπάρχουν. Ανέφερε ότι δεν θα γίνει το Ποτάμι «τσόντα κανενός» για να συμπληρώσει: «Δεν θα γίνουμε οι ψεκασμένοι του Μεϊμαράκη ούτε οι… καμένοι του Τσίπρα»! Χαρακτήρισε ντροπή για την Αριστερά ότι ανέχεται το μέτρο των 50 εδρών έστω και για μια ψήφο διαφορά, έκανε λόγο για πελατοκρατία και νεποτισμό από δήθεν αριστερούς μέσα σε λίγους μήνες ενώ τόνισε ότι στόχος του Ποταμιού είναι οι εθνική συνεννόηση, η παραμονή στην Ευρώπη(«σε όποιον αρέσει ας γίνει Βενεζουέλα») και ακόμη περισσότερο το να γίνει η Ελλάδα, όπως εξήγησε μια κανονική χώρα.
Απέφυγε πάντως να απαντήσει αν η στάση του Ποταμιού έχει κοστίσει σε δημοσκοπική δυναμική λέγοντας ότι «τα μεγάλα κόμματα είναι στο 25% και εμείς μάλλον θα δώσουμε μάχη για την τέταρτη θέση γιατί δυστυχώς ο Έλληνας πάντα είχε ένα 10% από φασίστες, χίτες, ακροδεξιούς κλπ»! Άλλες ατάκες που ανέφερε ο κ. Ψαριανός: «Νόμος είναι το δίκιο… τελεία», εννοώντας ότι όλοι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι έχουν δίκιο αλλά υπάρχει ένα δίκαιο, όπως και το «έχω μια θεία στις καθαρίστριες που πήραν πίσω στο Οικονομικών όπου σε κάθε όροφο είναι 60 καθαρίστριες που κάναν τις τηλεφωνήτριες και έπαιρναν 2,5 χιλιάδες ευρώ»! Αυτό για να καταδειχτεί ότι πλήρωσε μόνο ο ιδιωτικό τομέας κι όχι και ο δημόσιος το κόστος της κρίσης. «Δεν πειράχτηκε κανείς, ακόμα και υπόδικοι με το 75% του μισθού παρέμεναν και τελικά γύρισαν όλοι για δουλειά. Αλλά ο άλλος που είχε ένα μαγαζί και το έκλεισε αν και πήγαινε καλά, δεν έχει τι να πει στη οικογένειά του. Γιατί οι δήθεν αριστεροί δεν δούλεψαν ποτέ και δεν ρίσκαραν τίποτε», τόνισε ο κ Ψαριανός.
Η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο μέρος της παρουσίασης-συνέντευξης, ήταν ένα διαρκές brainstorming του κ. Ψαριανού, αλλά τον λόγο πήραν και υποψήφιοι οι οποίο θυμίζουμε είναι οι :
Νίκη Φούντα
Χριστίνα Φούντζουλα
Αλέξανδρος Τσίπρας
Βασιλική Αγγέλη
Γεωργία Αναστασοπούλου
Εύη Αθηναίου
Πέτρος Φακος
Ιουλία Μενεδάκου
Πλην των κυρίων Μενεδάκου και Αθηναίου οι υπόλοιποι ήταν στο πάνελ. Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αιτωλοακαρνανία κ. Νίκη Φούντα έκανε λόγο για ιδιαίτερο νομό και για βουβή περίοδο εκλογών με τον κόσμο κουρασμένο, λέγοντας ότι το Ποτάμι θα πει αλήθειες, θα ζητήσει μεταρρυθμίσεις και κοινωνική δικαιοσύνη για ένα σχέδιο δράσης που θα αλλάξει τη χώρα. Ζήτησε από τους πολιτικούς «να σπάσουν αυγά» ενώ έκανε ειδική αναφορά στα θέματα των υποδομών στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και στο φορολογικό σύστημα που έχει εστιάσει μόνο σε συντελεστές κι όχι στην αποτελεσματικότητα.
Τον λόγο ακόμα πήραν οι κ.κ. Αγγελλή και Φούτζουλα, εξηγώντας τα κίνητρα που τις έκαναν να πολιτευτούν με το Ποτάμι, η κ. Αναστασοπούλου, αναφερόμενη κυρίως σε θέματα Υγείας, ο κ. Φάκος, εξηγώντας ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική για να πάψει να κυριαρχεί ο λόγος του μίσους και η ρητορική που λέει ότι ο αντίπαλος είναι προδότης ή ωθείται από συμφέροντα. Ακόμη ο… Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε για τους φορολογικούς συντελεστές στον αγροτικό τομέα που θα πάνε σε μια μεγάλη αδικία όπως είναι το 26% μετά από δύο χρόνια και ο οποίος για να δώσει το πολιτικό του στίγμα είπε ότι ο ένας παππούς του ήταν στον ΕΛΑΣ κι ο άλλος στον ΕΣΕΣ!

DSCN8237 DSCN8236DSCN8242 DSCN8246 DSCN8257

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.