Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Παρουσιάστηκε η μελέτη

Παρουσιάστηκε η μελέτη

Ανάδειξης της περιοχής λιμνών και των τεχνητών φραγμάτων

Παρουσιάστηκαν την Πέμπτη τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της μελέτης με τίτλο «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Διαχείρισης και Ανάδειξης της περιοχής λιμνών και των τεχνητών φραγμάτων». Η περιοχή της μελέτης καλύπτει τη διαδρομή από ανάντη του φράγματος των Κρεμαστών έως τις εκβολές του Αχελώου, στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.
Η παρουσίαση έγινε στο Διοικητήριο στο Μεσολόγγι εκ μέρους εκπροσώπων των μελετητών. Στην παρουσίαση, που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, παραβρέθηκαν ,μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου Π. Κατσούλης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο διευθυντής συγκροτήματος Αχελώου της ΔΕΗ .
Ο κ. Αντωνόπουλος, στην εισήγησή του, τόνισε αρχικά ότι η περιοχή γύρω από την λίμνη των Κρεμαστών παρουσιάζει απίστευτη φυσική ομορφιά και ότι αποτελεί πραγματικά ένα μνημείο της Φύσης. Επισήμανε, επίσης, ότι οι δυνατότητες ανάδειξης και αξιοποίησης της συγκεκριμένης περιοχής είναι πολύ μεγάλες καθώς πρόκειται για σημαντικό αναπτυξιακό απόθεμα τόσο για την Αιτωλοακαρνανία όσο και για την Ευρυτανία.

Η μελέτη που παρουσιάστηκε από τους μελετητές, περιέχει προτάσεις για δράσεις αναψυχής και ανάπτυξης ήπιων μορφών τουρισμού, για την διαχείριση και ανάδειξη των λιμνών, για την τουριστική και περιβαλλοντική προβολή της περιοχής, για την δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης Επισκεπτών και Μουσείου νερού, για την αξιοποίηση τυχόν παλαιών υφιστάμενων κτιρίων των οικισμών που βρίσκονται στην περιοχή, όπως επίσης και προτάσεις ζωνών ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα όπως έγγειες βελτιώσεις, αποστραγγίσεις, βιολογικές καλλιέργειες, εμπλουτισμό – διατήρηση και παρακολούθηση ψαριών των λιμνών και ενσωμάτωση βάσης δεδομένων και παρακολούθησης ιχθυοπανίδας καθώς και προτάσεις τουριστικής, περιβαλλοντικής, τεχνολογικής και πολιτισμικής προβολής της περιοχής.

Ο κ. Αντωνόπουλος επισήμανε ακόμα ότι η λίμνη των Κρεμαστών αποτελεί και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κυρίως την Αιτωλοακαρνανία, αναπόσπαστο και οργανικό κομμάτι μιας συνολικής και ολοκληρωμένης προσπάθειας για την ανάδειξη και αξιοποίηση μιας διαδρομής η οποία ξεκινάει από τα Κρεμαστά, συνεχίζει στην λίμνη του Καστρακίου, περνάει από την λίμνη Στράτου και φτάνει μέχρι και τις εκβολές του Αχελώου, δυτικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.