Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

ΠΑΣΠ-ΚΝΕ:Μετά το επεισόδιο, οι ανακοινώσεις

ΠΑΣΠ-ΚΝΕ:Μετά το επεισόδιο, οι ανακοινώσεις

Η φοιτητική παρατάξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας ΠΑΣΠ και η ΚΝΕ (νεολάια ΚΚΕ) για λογαριασμό της φοιτητικής της παράταξης ΠΚΣ-ΜΑΣ με ανακοινώσεις τους δίνουν τη δική τους εκδοχή για επεισόδιο που διαδραματίστηκε την Τετάρτη και για το οποίο δύο φοιτητές (ένας από κάθε παράταξη) οδηγήθηκαν με επιπόλαια τραύματα στο Νοσοκομείο του Αγρινίου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ
“Σήμερα λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι γίναμε θεατές ενός θιάσου του παραλόγου που μοναδικό σκοπό έχει να υποβαθμίζει και να λοιδορεί το τμήμα Δ.Ε.Α.Π.Τ. αλλά και το Πανεπιστήμιο.
Μετά τη λήξη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος Δ.Ε.Α.Π.Τ. μέλη της παράταξης μας κατευθύνθηκαν στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου σε διάλεξη που παρέθεσε η T.U.V. Rheinland με πρωτοβουλία του διδάσκοντα του τμήματος Δ.Ε.Α.Π.Τ. κ.Ψωμά με θέμα την πιστοποίηση ποιότητας, HACCP και ISO 22000.
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της διάλεξης, μέλη της ΠΚΣ-ΜΑΣ της παράταξης του ΚΚΕ στα πανεπιστήμια, μπήκαν με ανάλογες διαθέσεις στο αμφιθέατρο προκειμένου να διαλύσουν την εκδήλωση και να προπηλακίσουν τους καλεσμένους-στελέχη της επιχείρησης.
Πέρα από την τοποθέτηση τους για τις επιχειρήσεις και το Πανεπιστήμιο, έβρισαν καθηγητές και φοιτητές οι οποίοι ήθελαν να συνεχιστεί η διάλεξη και όταν μέλη της ΠΑΣΠ αλλά και ανεξάρτητοι φοιτητές τους έδειξαν το δρόμο για την έξοδο εκείνοι με πρωτοφανές μένος επιτέθηκαν σε μέλη της ΠΑΣΠ χτυπώντας οποιονδήποτε έβρισκαν μπροστά τους. Αποτέλεσμα του ξυλοδαρμού ένα μέλος της ΠΑΣΠ να χτυπηθεί άσχημα στο κεφάλι από 2 μέλη της ΠΚΣ.
Θεωρούμε αυτά τα άτομα επικίνδυνα για τους φοιτητές και το Πανεπιστήμιο καθώς έχουν προβεί και στο παρελθόν σε ανάλογες πράξεις. Δηλώνουμε
σαν υπεύθυνη συνδικαλιστική δύναμη ουδεμία σχέση έχουμε με αυτούς που έχουν σαν πάγια τακτική τους να φέρνουν εξωπανεπιστημιακούς στο ίδρυμα μας, θυμίζοντας ξανά μνήμες των δεκαετιών 80-90 με τα ΚΝΑΤ να κάνουν επίδειξη δύναμης σε φοιτητές.
Ακόμα όμως και αυτοί δε μας τρομάζουν και δε μας αποσυντονίζουν από τον σκοπό μας. Τον συνδικαλισμό και την υπεράσπιση των φοιτητικών κεκτημένων για τα οποία και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον ίδιο ζήλο.
Καταδικάζουμε το περιστατικό ντροπής που δυσφημεί το τμήμα, το Πανεπιστήμιο αλλά και τη φοιτητική κοινότητα στο σύνολό της.”

Π.Α.Σ.Π. Αγρινίου

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

Καταγγέλλουμε και καλούμε κάθε φοιτητή να πάρει θέση καταδίκης απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο τραμπουκισμού και τρομοκρατίας που έλαβε μέρος την Τετάρτη 30/03 στα πλαίσια διάλεξης από πολυεθνική TUV-RΗEINLAND για συστήματα ISO, HACCP στο μάθημα << Συστήματα διασφάλισης ποιότητας και ολική ποιότητα>>.
Τη στιγμή που οξύνεται και γενικεύεται η επίθεση Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε- ΤΡΟΪΚΑ που τσακίζει τη ζωή χιλιάδων φοιτητών και των λαϊκών οικογενειών τους, τα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα τους, που ιδιωτικοποιείται Υγεία κ Παιδεία και οδηγεί τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και στην ανεργία.
Τη στιγμή που νέος νόμος-πλαίσιο, που αναμένεται να κατατεθεί, μεταφέρει περισσότερα βάρη στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών για να σπουδάσουν. Την ίδια στιγμή οι υπερασπιστές τους μέσα στα ιδρύματα (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) δεν χάνουν ώρα για να καλωσορίσουν τις επιχειρήσεις και να ετοιμάσουν το αυριανό στρατό υπεράσπισης. Την ώρα που πραγματοποιούταν η διάλεξη, δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών παρενέβησαν με υλικό και καλούσαν τους φοιτητές να παλέψουν οργανωμένα κατά των σχεδίων της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας και ολοκληρωτικής παράδοσης στις ορέξεις του κεφαλαίου.
Ο καθηγητής Θεοδωρίδης που παρευρισκόταν υπερασπίστηκε την παρουσία των επιχειρήσεων, από κοντά και στελέχη της ΠΑΣΠ που αποδοκίμασαν την παρέμβαση μας. Με λεκτικούς χαρακτηρισμούς προπηλάκισαν μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, έφτασαν σε σημείο να επιτεθούν με τραμπουκικό τρόπο. Έστειλαν μάλιστα ένα μέλος της ΚΝΕ στο νοσοκομείο.
Είναι βαθιά γελασμένοι οι νταβατζήδες των επιχειρήσεων μέσα στις σχολές αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα φιμώσουν και θα τρομοκρατήσουν τους πρωτοπόρους, αγωνιστές τα μέλη της ΚΝΕ που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης των φοιτητών-σπουδαστών.
Αυτή είναι η στάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μέσα στα Πανεπιστήμια από την μία να τρέχει τους φοιτητές σε στημένους διαλόγους και παράλληλα υποστηρίζουν την υποταγή της Παιδείας στο κεφάλαιο και από την άλλη να φιμώνουν το Μ.Α.Σ. που αντιστέκεται και απειθαρχεί στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ – Ε.Ε-τρόικα .Το Μ.Α.Σ. και οι επιτροπές αγώνα μπορούν να απαντήσουν στη διάλυση του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος ,που πρωταγωνιστούν το ΠΑ.ΣΟΚ., Ν.Δ. και οι γκρούπες των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ,ΕΑΑΚ. Να δώσουν την προοπτική της πάλης των φοιτητών για την ανασύνταξη του φοιτητικού- σπουδαστικού κινήματος .
Την ώρα που οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών κάνουν τα πάντα για να οργανωθεί η πάλη των φοιτητών ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα τους. Την ώρα που ηγούνται στην αποκάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα δίνουν όλα για την οργάνωση του αγώνα. Την ώρα που οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους βομβαρδίζουν το λαό της Λιβύης, που γονατίζουν τους εργαζόμενους της χώρας μας, που φέρνουν το νέο νόμο-έκτρωμα που μετατρέπει τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις με δίδακτρα.
Να ενωθούν οι φοιτητές και το κίνημά τους με το ταξικό εργατικό κίνημα.
Γιατί οι φοιτητές έχουν δύναμη. Ξέρουν με ποιον πρέπει να πάνε και ποιον πρέπει να αφήσουν. Τώρα να μπουν στον αγώνα και να πάρουν επάνω τους την υπόθεση της οργάνωσης του κινήματος, σαρώνοντας την κυβέρνηση, τους προβοκάτορες και τους τραμπούκους τους.
Να φτιάχνεται καθημερινά το μεγάλο λαϊκό μέτωπο εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, νεολαίας, γυναικών, που θα σαρώσει τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια ,που σήμερα κάνει πόλεμο μέσα και έξω ,ενάντια στο λαό της Λιβύης, ενάντια στους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα.
Καλούμε τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΠ να απομακρυνθούν και να γυρίσουν την πλάτη τους σε τέτοιου είδους τραμπουκικές πρακτικές αλλά και τον συμβιβασμό που καλλιεργεί η ΠΑΣΠ ως μηχανισμός υπεράσπισης του μεγάλου κεφαλαίου.
1/4/2011

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.