Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

ΠΑΣΥ: Αγώνας κατά της ΚΑΠ και των νέων μέτρων

ΠΑΣΥ: Αγώνας κατά της ΚΑΠ και των νέων μέτρων
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Σε εγρήγορση τίθεται η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (αγροτικός συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ) εναντιωμένη στη νέα ΚΑΠ και τα νέα σκληρά κυβερνητικά μέτρα που οδηγούν σε εξαθλίωση τους αγρότες.
Εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ, το μέλος της Κεντρικής της Επιτροπής και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) της Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης, παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Ο κ. Κοτοπούλης μάλιστα κάλεσε τους αγρότες και τους συλλόγους τους  σε κινητοποιήσεις και σε απεργία την ημέρα που στη Βουλή θα ψηφιστούν τα νέα μέτρα.
Παράλληλα ανακοινώθηκαν οι επόμενες πρωτοβουλίες της ΠΑ.ΣΥ, όπως εκδήλωσεις: τιμής στο ήρωα της αγροτιάς Μήτσο Βλάχο στην πλατεία Κυψέλης (16 Σεπτεμβρίου), για τη νέα ΚΑΠ στο Καινούργιο (23 Σεπτεμβρίου) και για την κτηνοτροφία στον Βάλτο (30 Σεπτεμβρίου). Εκδήλωση θα λάβει χώρα και για το αρδευτικό πρόβλημα της Μακρυνείας χωρίς να έχει ακόμη προσδιοριστεί ο χρόνος.
«Χρόνο με το χρόνο η κατάσταση στον αγροτικό τομέα χειροτερεύει. Καταγράφεται μείωση των τιμών παραγωγού και εκτόξευση του κόστους παραγωγής. Η νέα ΚΑΠ θα δώσει χαριστική βολή στους αγρότες» υποστήριξε ο Νίκος Μωραΐτης. Κάλεσε παράλληλα τους κτηνοτρόφους να αγωνιστούν με τα άλλα λαϊκά στρώματα για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική. Αναφέρθηκε εξάλλου σε παραμέτρους της νέας ΚΑΠ όπως η επαναφορά του μέτρου της αγρανάπαυσης, η μείωση των επιδοτήσεων και η αποδέσμευση τους από την παραγωγή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.