Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

ΠΕΔΥ Αγρινίου: ουρές για τις επιτροπές

ΠΕΔΥ Αγρινίου: ουρές για τις επιτροπές

Απασχολημένοι σε επιτροπές όλοι οι γιατροί- εκτός λειτουργίας τα ραντεβού μέχρι την Παρασκευή

φωτογραφία 1 (1)

Χαμός σήμερα στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ στο Αγρίνιο, αφού από νωρίς το πρωί σχηματίζονται ουρές στους διαδρόμους, από πολίτες  που περιμένουν να περάσουν από επιτροπή για επιδόματα αναπηρίας.

Ο λόγος, όπως εξηγεί η πρόεδρος των γιατρών του ΠΕΔΥ Αγρινίου κα Ντίνα Σιδέρη, είναι η έκρυθμη ακόμη λειτουργία των ιατρείων, που ο ένας μήνας μη λειτουργίας τους έως ότου εγκαινιάστηκε το ΠΕΔΥ, προκάλεσε αναστάτωση και καθυστερήσεις.

18 επιτροπές δέχονται σήμερα στο ΠΕΔΥ Αγρινίου, τους ασθενείς με αναπηρία, κάποιοι εκ των οποίων έχουν καταθέσει αίτημα για να ελέγχουν, εδώ και έναν χρόνο! Η κάθε επιτροπή δέχεται με ραντεβού περίπου 30 περιπτώσεις και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή: «Ελπίζουμε ότι μετά από αυτό, το θέμα των επιτροπών θα μπει επιτέλους σε μια σειρά», εξηγεί η κα Σιδέρη.

Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται ,βέβαια, λιγότερο έχει να κάνει με την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι και περισσότερο με το γεγονός ότι τα ιατρεία έχουν ουσιαστικά παραλύσει μέχρι την Παρασκευή, αφού από τους 15 γιατρούς, οι 11 βρίσκονται από το πρωί μέχρι το απόγευμα  σε επιτροπές (οι υπόλοιποι 4 είναι δύο οδοντίατροι και δύο εργαστηριακοί γιατροί που δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε επιτροπές). Οι γιατροί του ΠΕΔΥ Αγρινίου, παρότι έχουν ακυρώσει όλα τα ραντεβού τους για να συμμετάσχουν στις επιτροπές, σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν και έτσι, επιστρατεύτηκε  και το διοικητικό προσωπικό, αλλά και γιατροί από πολυϊατρεία της Αθήνας, ακόμη και ιδιώτες: «Η ουσία της όλης κατάστασης είναι ότι τα πολυϊατρεία πρέπει να ενισχυθούν. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα για το αγαθό της υγείας. Αν ο ιδιώτης δεν πληρώνεται για τη συμμετοχή του σε επιτροπή, αν το δημόσιο του χρωστά λεφτά, αν δεν τον συμφέρει, δεν εξυπηρετεί», σχολιάζει η κα Σιδέρη.

Η θετική εξέλιξη είναι πως, από σήμερα και μετά από αρκετούς μήνες, λειτουργεί επιτέλους η γραμμή για τα ραντεβού του ΠΕΔΥ.

φωτογραφία 1

φωτογραφία 2 (1)

φωτογραφία 2

φωτογραφία 3 (1)

φωτογραφία 3

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Να μας πει ο κ. Ροδίτης για τον Άδωνι και τι καλά που τα κάνει.
    Εγώ λοιπόν που έχω συγγενή με αναπηρία ο οποίος περιμένει για ελεγχο 1 και πλέον χρόνο θα τον στείλω στον κ Ροδίτη να τον συντηρεί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.