Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Περί βλαχοδημάρχων και ιδεών προοδευτικών…

Περί βλαχοδημάρχων και ιδεών προοδευτικών…

blaxo

Ας αφήσουμε στην άκρη το γεγονός ότι το 95% των Ελλήνων ευεργετών, με εξαίρεση κανα-δυο δηλαδή-ήταν βλάχοι. Γιατί ξέρω τι θα λέει ο ελληνικού τύπου διεθνισμός. Οι Βλάχοι(με κεφαλαίο) δεν είναι Έλληνες, είναι μειονότητα. ‘Ομως αυτή η αυτοδιοικητική δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι “ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας να σαρώσει τους φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ”, από τη μια μου κάθεται σαν καθαρός πρωτευουσιάνικος ρατσισμός/ελιτισμός  στο στομάχι, από την άλλη μου αποκαλύπτει πως τα βλέπουν τα πράγματα κάποιοι, κατά τα λοιπά, αγωνιστές κατά των ολοκληρωτισμών.

Βλαχοδήμαρχοι, λοιπόν. Όποιος δεν είναι δικός μας, είναι απέναντί μας. Τους ψήφισαν κάποιοι αλλά εμείς η νέα γενιά, του facebook και των στρατιών του twitter κάτι τέτοια δεν τα μασάμε. Ειδικά αν το αρπάξαμε το καψούλι όντες ηγέτες καταλήψεων σχολείων. Όλοι όσοι στήριξαν τα δύο φθαρμένα κόμματα είναι σκάρτοι, βλαχοδήμαρχοι(κι ας μην υπήρχε τότε καμιά συμμαχία, αντίθετα η ΝΔ ήταν στο αντιμνημονικό μπλοκ, φθάνοντας στο ιστορικό 18,5%). Ο Ασκούνης απάντησε καλά αλλά κι αυτός ξέρει πολλά για το φόνο και η αλήθεια είναι ότι καλά θα έκανε να αφήσει κάποιον άλλο να το σηκώσει το θέμα. Θα έπρεπε να το αναδείξει κάποιος με τη επάρκεια να εξηγήσει στο μέσο επαρχιώτη πως βλέπει ένα καλοζωισμένο παιδί από την Αθήνα, τον μέσο χαρακτηριστικό τύπο από το χωριό. Γιατί η λέξη βλαχοδήμαρχος από έναν απολίτικο πρωτευουσιάνο είναι βρισιά. Από έναν πολιτικοποιημένο διεθνιστή, αντιρατσιστή είναι ντροπή.

Υπάρχει όμως και η πολιτική πλευρά του θέματος. Ως νέος Αθηναίος, που δεν έχει δει ποτέ του μελίστα και μαντρί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ξέρει ότι το φαινόμενο του “κάθε χωριού και δήμαρχος” που περιγράφει θεμελιώθηκε πριν από τους “Καποδίστριες” και σίγουρα πολύ πριν τον Καλλικράτη. Κι όμως αυτός ο ίδιος αρχηγός, πρόσφατα περιγράφοντας το σχέδιό του για την επόμενη μέρα της αυτοδιοίκησης έκανε λόγο για αντικατάσταση του «Καλλικράτη» από «χωρικές ενότητες που θα αποτελούν κοινωνικά κύτταρα με πρωτογενή εξουσία, η οποία θα εκφράζεται μέσα από συμμετοχικές δομές αυτοδιεύθυνσης των τοπικών υποθέσεων». Για χιλιάδες πόλεις-χωριά πάλι δηλαδή, με πολλά έξοδα και ακόμα πιο πολλούς “βλαχοδημάρχους”! Θα μου πεις μπορεί να  έχει σχέδιο για μετάγγιση σε κάθε γωνιά τη χώρας πληθυσμού στα σωστά στάνταρντς. Να μην είναι δηλαδή και τόσο “βλάχοι”. Να είναι “εναλλακτικοί”, με οικολογικές ανησυχίες και με ποδήλατο με πολλές ταχύτητες… Είναι γνωστό άλλωστε πως  η πολύ “αντί” ιδεολογία και ο πολύς ελιτισμός έχει σαν στόχο τελικά την ομογενοποίηση…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.