Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Περί εκτροπής …γενικώς..

Περί εκτροπής …γενικώς..

Γράφει η Δήμητρα Κουνέλη ( δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του Σκάι)

Από θεός που λατρευόταν στην αρχαιότητα…(οσιο)μάρτυρας στα χέρια των αδαών.. ο λόγος για τον Αχελώο, του οποίου η εκτροπή έχει μετατραπεί σε μείζονα διένεξη δύο περιοχών της χώρας, της Αιτωλοακαρνανίας και των νομών της Θεσσαλίας.

Επιμένουν οι Θεσσαλοί στην εκτροπή του ποταμού ως τη μόνη λύση για να επιβιώσουν οι καλλιέργειες του κάμπου τους, ο οποίος ομολογουμένως είναι άνυδρος.

Από την άλλη όμως παρεμβαίνουν περιβαλλοντικοί φορείς και σύλλογοι και επιμένουν ότι το έργο της εκτροπής είναι περιβαλλοντικά απαράδεκτο.

Έρχεται και το Συμβούλιο της Επικρατείας και με συνεχείς αποφάσεις του μπλοκάρει την υλοποίηση της εκτροπής του ποταμού.

Και έρχεται και το ΥΠΕΧΩΔΕ , το οποίο φαίνεται να μη λαμβάνει υπόψιν του τις αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και δηλώνει , δια στόματος κ. Σουφλιά, ότι η εκτροπή του Αχελώου θα γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Αφού λοιπόν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αγνοούνται, ποιος ο λόγος της ύπαρξής του;
Ερώτημα δεύτερο, μήπως η καταγωγή του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Σουφλιά από τη Θεσσαλία επηρεάζει την κρίση του;
Αν ναι, οι βουλευτές του νομού μας τι κάνουν;
Ερώτημα τρίτο, μήπως θα έπρεπε οι Θεσσαλοί να βρουν άλλους τρόπους να φέρουν νερό στον τόπο τους; Μια σκέψη κάνω, ένα εργοστάσιο αφαλάτωσης δεν θα βοηθούσε την κατάσταση;

Και κάτι ακόμη.. μόνο έωλο μπορεί να χαρακτηριστεί το επιχείρημα κάποιων ότι ο νομός μας έχει επαρκείς υδάτινους πόρους.. εδώ μιλάμε για τη φύση και επιπλέον αν έχει ο γείτονας περιουσία οφείλει να τη μοιραστεί ;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.